Nedávejte hlas malým stranám, nemají šanci, tlačil na voliče šéf ČSSD

25.10.2013 8:48

REPORTÁŽ Oranžový Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek rozloučil s voliči v Brně ve velkém stylu. Na závěrečném předvolebním mítinku na Moravském náměstí se snažil přesvědčit poslední nerozhodné voliče, aby hlas v žádném případě nedali malým stranám. Nešetřil při tom s předvolebními sliby.

Nedávejte hlas malým stranám, nemají šanci, tlačil na voliče šéf ČSSD
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka na mítinku v Rousínově. V pozadí Jeroným Tejc

Brno poslední týden žilo výhradně předvolební kampaní všech kandidujících stran. Městem projížděli barevné tramvaje a náměstí zaplavily stánky s volebními plakátky. Poslední den před volbami v Brně patřil především ČSSD. Sobotka vycítil zvyšující se sympatie některých voličů k malým stranám. Upozornil proto na jejich neschopnost ovlivnit dění: „Nevolte strany, které nedostanou ani pět procent. Politická síla je pak zbytečně roztříštěná. Takové strany se nemohou dostat do Sněmovny a jsou to proto zbytečné hlasy,“ vyzval voliče Sobotka.

Malé strany nemají šanci

Lídr kandidátky ČSSD v Jihomoravském kraji dal jasně najevo, že malé politické uskupení, nemá šanci uspět. Je nesporné, že hlasy, které připadnou těmto malým uskupením, výrazně ubírají na síle velkým politickým stranám, mezi které se ČSSD jasně řadí. Sobotka apeloval na všechny voliče: „Je opravdu důležité, abyste svůj hlas dali těm, kteří mají šanci uspět. Jinak hlasy propadnou a budou přerozděleny ostatním,“ varoval.

Ještě naposledy se pokusil přilákat lidi na volební program ČSSD. Upozornil především na úmysl zrušit poplatky ve zdravotnictví: „Pokud sociální demokracie volby vyhraje a sestavíme vládu, budeme se snažit zrušit poplatky ve zdravotnictví. Zároveň také přijmeme řadu opatření na posílení hospodářského růstu. Předložíme řadu zákonů, především návrh zákona o majetkovém přiznání,“ sliboval Sobotka.

Voliči se bojí spolupráce ČSSD s komunisty

Sobotka dále upozornil na nespokojenost občanů se stávající vládou. Zdůraznil, že v případě vítězství ČSSD toto nebude občanům hrozit: „Ze všech stran, které by se mohly do Sněmovny dostat, rozhodně nebudeme spolupracovat s ODS a TOP 09.“  Naznačil, že tyto strany se podílely na devastaci a přivedly Českou republiky do situace, ve které se nyní nachází.

Některé voliče tím ale nepřesvědčil. Ve výčtu stran, které někteří lidé chtěli slyšet, chyběli komunisté: „Sociální demokraty nemohu volit, protože jim nevěřím, že by nebyli schopni uzavřít koalici s komunisty a to by mi vadilo,“ řekla pro ParlamentníListy.cz jedna z voliček Marcela Ničková z Brna, která zatím ještě není zcela rozhodnuta, komu dá svůj hlas.

Poslední předvolební mítink proběhl hladce a v poklidu. Uzavřel bouřlivý týden, kdy se všechny politické strany předháněly, aby přesvědčily váhající voliče. Nyní jsou karty rozdány a záleží jen na lidech, komu se rozhodnou nakonec dát svůj hlas. Českou republiku čeká náročný víkend. Během pátku a soboty se rozhodne o politické budoucnosti naší země na další čtyři roky.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…