Negramotné tetky Němcová a Šojdrová, gay Pospíšil i syrští sirotci. Zrádci a kolaboranti. Hanba Hamáčkovi! Zvůle Bruselu. Mladý Klaus, Okamura a Foldyna demonstrovali. Tohle si jinde nepřečtete

21.09.2018 11:02

REPORTÁŽ Spolek Hej, občané z.s. za silnou a suverénní ČR Žarka Jovanoviče pořádal ve čtvrtek manifestaci na podporu demokracie a suverenity Maďarska, v odporu proti tomu, že Evropský parlament souhlasil s návrhem na sankce, kdy by Maďarsku mohla být odebrána hlasovací práva v EU.

Negramotné tetky Němcová a Šojdrová, gay Pospíšil i syrští sirotci. Zrádci a kolaboranti. Hanba Hamáčkovi! Zvůle Bruselu. Mladý Klaus, Okamura a Foldyna demonstrovali. Tohle si jinde nepřečtete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před maďarskou ambasádu v Praze přišli lidé podpořit Maďarsko a vystoupit proti snaze EU Maďarsko sankcionizovat

Anketa

Jste rádi, že Sněmovna odmítla usnesení žádající přijetí sirotků ze Sýrie?

97%
3%
hlasovalo: 22636 lidí

Na akci vystoupili řečníci napříč politickým spektrem, od Václava Klause ml. z ODS, Tomia Okamury z SPD, Jaroslava Foldyny z ČSSD po Josefa Skálu a Jaromíra Kohlíčka z KSČM. Sešlo se necelých 200 lidí a demonstranti měli s sebou prapory Maďarska a transparenty s přeškrtlou vlajkou EU či s nápisem „Sovětský svaz – Evropské unie vzor“.

Řečníci napříč spektrem se shodli, že je nepřípustné, aby Evropská unie pošlapávala suverenitu Maďarska a pošlapávala výsledek demokratických voleb v Maďarsku. Mnozí dále vyzývali k tomu, aby se skupina Visegrád 4 nedala rozdělit a aby všechny politické síly odleva doprava, které hájí suverenitu a demokracii, při obraně těchto hodnot kooperovaly, protože Evropská unie omezuje demokracii a příště může za náš odpor k imigraci trestat i nás.

Otevřená agrese Evropské unie

Předseda SPD a místopředseda Poslanecké sněmovny Tomio Okamura odsoudil české europoslance, kteří podpořili trestání Maďarska za to, že „neskáče tak, jak Brusel píská“. Podle něj se ze strany EU jedná o otevřenou represi, otevřenou agresi a porušení suverenity. Srovnal to se srpnem 1968. EU pošlapává demokratické právo maďarských občanů rozhodovat si ve své vlastní zemi. Řekl, že je hanba, že sankce proti Maďarsku podpořil předseda ČSSD Jan Hamáček, který nyní spravuje Ministerstvo zahraničních věcí. Podle Okamury čeští europoslanci, kteří hlasovali proti Maďarsku, zradili i nás, protože se jedná o bruselský útok proti V4.

Šéf SPD zmínil, že je třeba se inspirovat Maďarskem a zamezit, aby nám zde škodily agentury ze zahraničí, které působí proti našim zájmům a proti našim národům. „Stop Soros,“ řekl. Orbán hájí národní hrdost, suverenitu a přirozené hodnoty. Je to nový de Gaulle Evropy, který se nebojí postavit proti Bruselu ani Washingtonu. To, že český parlament neodmítl pakty o migraci a uprchlících, je podle Okamury ostuda a zrada.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Globalisté usilující o světovládu a zničení národů a rodin

Poslanec ODS Václav Klaus mladší na úvod řekl, že musel čelit otázkám, jak může přijít na takové setkání a jak si může dovolit se postavit mezi takové politiky, kteří tam hovoří. Řekl, že nepřišel podpořit Orbána jako takového, ale svobodu a demokracii Maďarů rozhodovat si sami o své zemi. Přirovnal chování Evropské unie k chování SSSR a Varšavské smlouvy v roce 1968. „Mělo v roce 1968 Československo právo jít si vlastní cestou? Dnes podle Bruselu nemá zase Maďarsko právo jít vlastní cestou,“ řekl. Informoval, že připravuje návrh rezoluce v Poslanecké sněmovně, která by odsoudila usnesení Evropského parlamentu proti Maďarsku.

Dle něj jsou politici, kteří hájí národní zájmy a tradiční hodnoty, pod útokem globalistů, kteří usilují o světovládu a kteří bojují proti národu, rodině a tradičním hodnotám. I u nás jsou lidé, kteří pracují pro globalisty. Příště budeme na řadě my.

I místopředseda ČSSD a poslanec Jaroslav Foldyna řekl, že mu někteří radili „nechoď tam, protože tam bude ten a ten“. Řekl ale, že je dobře, že se přítomní politici dokážou shodnout na nejzákladnějších věcech obrany Visegrádu, národních zájmů a ochrany našich dětí.   

Europoslanec KSČM Jaromír Kohlíček mluvil o tom, že akt Evropského parlamentu je hrubým zásahem do vnitřních záležitostí členského státu EU podobně jako sankce proti Polsku. Řekl, že sice nesouhlasí s některými věcmi, které dělá polská či maďarská vláda, ale z Bruselu nemají právo nám nařizovat, co máme dělat. Příště může Brusel trestat i nás. Připomněl blížící se výročí Mnichova 1938. „Nechci diktát!“ zvolal Kohlíček. 

Spisovatel a kandidát do Senátu na Praze 4 Benjamin Kuras řekl, že když již před dvaceti lety varoval, že se EU mění v totalitní superstát, nikdo mu nevěřil. Dřív EU předstírala, že je demokracie, dnes už se o to ani nesnaží. Před dvaceti lety říkal, že totalitní islám a totalitní EU jsou největší hrozby pro naši civilizaci. „Dnes se dívám, že už to říká řada z vás. Upozorňuji, že vám nebudu účtovat za copyright,“ podotkl ironicky Kuras.

Bude Jiří Pospíšil žalovat Českou republiku za diskriminaci?

„Maďaři, jsme s vámi!“ zahřímal kandidát SPD do Senátu Ladislav Jakl. Řekl, že je třeba omluvit se za naše europoslance, kteří nereprezentují náš národ a kteří nás zradili. Zmínil, že se v televizi zeptal Jiřího Pospíšila, zda je homosexuál. Ale nebylo mu už dovoleno vysvětlit, proč se na to ptá. Maďarsko bylo totiž Bruselem odsouzeno i za to, že nemá v ústavě ochranu genderismu a není v ní výslovně uveden ani zákaz diskriminace na základě sexuální orientace. Chtěl se tedy zeptat Pospíšila, že když hlasoval proti Maďarsku, zda se cítí diskriminován u nás. Česká ústava totiž také nemá uveden zákaz diskriminace na základě sexuální orientace. Takže se ho chtěl dotázat, zda Pospíšil nechystá také kroky proti České republice.

Výtky proti Maďarsku byly dle Jakla jen záminky. Jde o vydírání a zastrašování a příště jsme na řadě my. Bruselští centralisté dle Jakla cítí, že odpůrci bruselské centralizace sílí. „Můžeme mít velmi odlišné názory, ale spolupracujme proti centralizaci EU,“ vyzval Jakl.

Anketa

Měl by Andrej Babiš oficiálně vystoupit proti pokračování sankčního řízení EU vůči Maďarsku?

98%
2%
hlasovalo: 21289 lidí

Drahé tetky a já

Bývalý místopředseda KSČM Josef Skála myšlenku spolupráce podpořil. Řekl, že čeká, až se v médiích bude psát, že se spojili „extremisté z obou pólů“. „Hanba České televizi!“ začali skandovat lidé. Skála řekl, že je dobře, že se zde sešli politici z vlasteneckého a demokratického spektra hájící demokracii a národní suverenitu. Kůlem v plotě se podle něj stanou kolaboranti. Řekl, že souhlasí s Jaklem, aby se vlastenci napříč spektrem nenechali rozeštvat.

Skála odsoudil vydírání sirotky. Připomněl, že dle ortodoxních muslimů může vydání sirotka do rodiny nevěřícího vyvolat pomstu muslimů. „To ale negramotné politické tetky nevědí,“ rýpl si patrně do Michaely Šojdrové a Miroslavy Němcové, které podpořily přijetí syrských dětí do ČR. Řekl, že globální pakty o migraci a uprchlících mohou vést ke spojování rodin. Vyzval k tomu, aby obhájci národních zájmů nakreslili hranice (red lines) proti kolaborantům a diktátu Bruselu, přes které je už nepřípustné, aby Brusel zašel.

Skála též přečetl společný dopis premiéru Orbánovi, který po akci odevzdali na maďarské ambasádě. V něm se píše o nehorázných sankcích, které vyvolaly rozhořčení v ČR a které jsou útokem na suverenitu Maďarska. Odpor Maďarů má naše sympatie. Sankce EU se podobají Mnichovskému diktátu. Musíme se postavit proti zvůli, která ohrožuje bezpečnost a suverenitu nás všech.  

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Senátor Jaroslav Doubrava řekl, že v odporu k migraci a diktátu EU podporuje maďarského i českého premiéra. Hlasování českých europoslanců z ANO, ČSSD a TOP 09 za potrestání Maďarska označil za ostudu a darebáctví. Odsoudil i výzvu některých senátorů k přijetí syrských takzvaných „sirotků“. Musíme se bránit proti další imigraci, protože sem přicházejí lidé nevzdělaní a nevzdělatelní, kteří přišli pouze čerpat z našeho sociálního systému.

Maďaři dle EU spáchali největší hřích – zvolili si,  koho chtěli

Senátor Jan Veleba vyjádřil podporu prezidentu Miloši Zemanovi a premiéru Andreji Babišovi v odporu k přijímání imigrantů. „Tato země je naše,“ připomněl Zemanovu výzvu. V médiích jsou sice srdceryvné titulky o „syrských sirotcích“, ale politici, kteří to podporují, se dle něj sami stanou sirotky, protože přijdou o své voliče.

Místopředseda SPD a poslanec Radim Fiala řekl, že EU je neomarxistický projekt, který má rozbít národní státy a vytvořit jeden superstát. Z EU k nám přichází plíživá totalita a to samé, co Maďarsku, se může příště přihodit i nám.

Podle poslance SPD Jiřího Kobzy Maďaři spáchali to, co je v Bruselu považováno za největší hřích – zvolili si, koho chtěli. Dle něj nás EU vede do pekel. Brusel usiluje o to, aby se vlády i společnost organizovala dle kvót, kolik je kde žen a kolik je kde barevných. Sjednocená V4 je pro Brusel noční můra, proto se ji snaží rozdělit a rozbít a vynutit si poslušnost silou. Jde o pošlapání demokracie.

Místopředseda SPOZ Petr Šmíd řekl, že nám znovu hrozí diktatura. Nemají právo nám vládnout pseudohumanisté z Bruselu a nikdo nemá právo rozhodovat o nás. Maďarsko je pro nás vzorem.

Stanislav Balík ze Slušných lidí připomněl roky 1938 a 1968. Dle něho nyní v EU platí Brežněvova doktrína omezené suverenity. Na začátku migrační krize stál Orbán sám proti nepříteli podobně jako Churchill v roce 1940. Hovořil o zrádcích národa, „Holanech, Drahoších, Becích“ a dalších.

Málo pokrokovosti Maďarska v otázce migrantů, genderu a homosexuálů…

Jádro výtek europoslanců proti Maďarsku se týká zacházení s migranty. Europoslancům se nelíbí, že ilegální migranti jsou internováni a rychle vyhošťováni, že většina žádostí o azyl je zamítnuta, že Maďarsko brání svoje hranice silou a podobně.

Europoslance dále mimo jiné trápí neuctivé zacházení s Georgem Sorosem. Maďarská vláda prý v květnu 2015 uskutečnila veřejné konzultace nazvané Migrace a terorismus a v říjnu roku 2017 konzultace namířené proti tzv. Sorosovu plánu. Tyto konzultace podle EP „poukazovaly na paralely mezi terorismem a migrací, vyvolávaly nenávist vůči migrantům a zaměřovaly se zejména na osobu George Sorose a Unii“. Maďarský premiér se údajně ve svém projevu předneseném dne 15. března 2018 v Budapešti „uchýlil ke sporným slovním útokům včetně jednoznačně stereotypních antisemitských útoků vůči Georgi Sorosovi, které by mohly být považovány za stíhatelné“.

Maďarsko také není dostatečně pokrokové, pokud jde o prosazování genderové ideologie. Stále zde prý „přetrvávají patriarchální stereotypní postoje k postavení žen ve společnosti“. V nových školních učebnicích se prý „stále objevují genderové stereotypy, podle kterých jsou ženy primárně matkami a manželkami“. Ženy jsou prý nadále „nedostatečně zastoupeny v politickém životě“ a „na rovnost žen a mužů v souvislosti s volbami se nevztahují žádné právní požadavky“. Maďarsko také doposud neratifikovalo Istanbulskou úmluvu.

Maďarsko není ani náležitě duhové. Problémem je mimo jiné, že „ústavní zákaz diskriminace mezi důvody diskriminace výslovně nezahrnuje sexuální orientaci ani genderovou identitu. A že by jeho úzká definice rodiny mohla vést k diskriminaci, neboť nezahrnuje jisté druhy rodinného uspořádání, včetně párů stejného pohlaví“. V zemi jsou prý rozšířené negativní stereotypy a předsudky vůči lesbickým, gay, bisexuálním a transgender osobám, zejména v oblasti zaměstnanosti a vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…