Neházejte kolínské útoky na imigranty. Mě dva Syřané naopak zachránili, upozorňuje Američanka

17.01.2016 8:51

Sedmadvacetiletá Američanka Caitlin Duncanová zažila v Kolíně nad Rýnem to, co o silvestrovské noci popsalo i mnoho jiných žen. Čelila osahávání i pokusu o okradení a bůhvíjak by to vše skončilo, kdyby ji nezachránila skupina žadatelů o azyl ze Sýrie. S odvoláním na New York Times o příběhu mladé ženy informuje server Aktuálně.cz

Neházejte kolínské útoky na imigranty. Mě dva Syřané naopak zachránili, upozorňuje Američanka
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

Caitlin Duncanová vyrazila se svým německým partnerem na silvestrovské oslavy v Kolíně nad Rýnem. Přítel měl u sebe její mobil i peněženku, bála se aby o ně v davu nepřišla. To ale ještě netušila, co ten večer přijde. V jednu chvíli se ocitla v davu před kolínským nádražím a cítila, jak ji někdo osahává. „A záhy ji obklopila skupina mladých mužů, které další oběti silvestrovských útoků popsaly jako cizince pocházející z arabského světa nebo ze severní Afriky. Jeden Američance stáhl čepici, další se ji snažil líbat na tváře a na krk,“ píše server.

Snažila se z davu vymanit, najít svého německého přítele a vyrazit domů, ale okolo stojící muži ji odmítali pustit. Pomoci se jí dostalo až od mužů ze Sýrie, kteří se k ní protlačili a ptali se, zda potřebuje pomoc. Syřané prý přes Turecko, Balkán a Rakousko přišli do Německa a teď čekali, jak dopadne jejich žádost o azyl.

„Syřané americkou studentku obklopili tak, aby mohla davem projít. Později jí nabízeli peníze na taxík, který by ji zavezl k domu rodičů jejího přítele,“ pokračuje server. Nakonec jí žadatelé o azyl pomohli najít přítele.

Stojí přitom za pozornost, že se podle vlastních slov necítili v Kolíně bezpečně ani sami Syřané. A opět za to mohli útočníci, kteří podle jejich názoru „pili, zřejmě si dali marihuanu nebo něco jiného a pominuli se“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…