Nejde jen o pozvání běženců. Merkelová toho prý napáchala mnohem více

13.01.2016 10:52

Nejhorší kancléřka historie sjednoceného Německa. To si myslí o Angele Merkelové analytička a novinářka Lenka Zlámalová. Kritiku nejen její migrační politiky sdělila serveru SvobodnéFórum.cz.

Nejde jen o pozvání běženců. Merkelová toho prý napáchala mnohem více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Za fatální chybu považuje Zlámalová například to, že lidé bez jakýchkoliv dokladů pochodují po desítkách a stovkách tisíc volně Evropou. Evropská unie by dle jejího názoru měla bezpodmínečně začít střežit hranice. 

„Považuji za obrovskou chybu, že Německo porušilo dublinské dohody o tom, že ten, kdo je skutečně uprchlík, se registruje v první zemi EU. V Německu by se čistě podle pravidel měl registrovat jen ten, kdo přistane u břehů Severního moře, kde jsem si žádných uprchlíků nevšimla, nebo na letištích,“ uvedla Zlámalová.

Jak následně podotýká, krize není uprchlická, ale migrační. „Což je zásadní rozdíl mezi rétorikou anglosaských nebo francouzských a německých médií. Francouzi i Britové velmi pečlivě rozlišují mezi uprchlíky a migranty. Mezi těmi lidmi jsou určitě uprchlíci, ale je jich jenom část, zbytek jsou migranti. Složení je zřejmé. Z Kosova nebo z Albánie dnes nejste uprchlík, to jsou bezpečné země,“ sdělila Zlámalová.

Původní text najdete ZDE.

Kritice podrobila také to, proč Německo neotevřelo letecký most z Turecka. Zároveň by na těch lidech, kteří již na německém území jsou, vymáhala, aby se všichni registrovali. „Považuji za neskutečné, že podle údajů německého ministra vnitra Thomase de Maiziérea existuje 300 tisíc lidí, kteří putují po Německu, a nikdo neví, co jsou zač. Policie nekoná, protože neví, jak má konat. Soudce v Pasově vám řekne, že nepotrestal srbského pašeráka, přestože před pár měsíci by to bylo úplně jinak. Teď ale vidí, že paní kancléřka migranty do Německa pozvala. Jak má rozhodovat, když padly veškeré bezpečnostní pilíře německého státu? Stejně jako policisté v Kolíně nad Rýnem, to je podobný případ. Lidé, kteří v Německu jsou, se musí integrovat. Jenže integrace se nevymáhá tak, že dáte arabské titulky do ZDF,“ zkritizovala Zlámalová.

Podle analytičky se najednou také ukazuje, a to po silvestrovských útocích v Kolíně nad Rýnem, že v Německu jsou no-go zóny. „To bylo úplné tabu. Mezi lidmi, kteří sem přicházejí, musí být kriminalita. Jsou frustrovaní z válečných zážitků, vystresovaní, mají velká očekávání, která se nenaplňují. O tom se vůbec nereferuje. Já se nejvíc bojím toho, že kde se něco potlačuje, tam to vybuchne,“ sdělila.

Němci chtějí podle Zlámalové být uznávaní. Chtějí, aby je někdo měl rád. Migrační krizi si prý vyložili jako příležitost předvést svůj humanismus. „Jenže to, co předvádějí, je pseudohumanismus, který bude mít těžké následky,“ uvedla.

„Mě fascinuje, že německá média řeší to, co se děje v Polsku. Oni hledají náhradní cíle, aby nemuseli hovořit o tom, co se děje u nich. Bohužel Německo rozhoduje o dění v Evropě. Považuji za strašnou tu neschopnost uznat chybu,“ zkritizovala Němce Zlámalová.

„V Německu jsou příští rok volby. Angela Merkelová je po deseti letech vlády vyhořelá. Hospodářský růst není její zásluhou, je to zásluha jejího předchůdce Gerharda Schrödera, který svými sociálními reformami skutečně nastartoval ekonomiku. V Německu je rekordní zaměstnanost, je tam už skoro nemožné zneužívat sociální dávky. Myslím, že až se jednou budou psát dějiny Německa, tak Angela Merkelová, i kdyby skončila teď, bude nejhorší kancléřkou sjednoceného Německa. Není za ní vůbec nic pozitivního. Merkelová rozvařila Evropu do nejhorší krize od 2. světové války. Ona to ale odmítá uznat,“ uzavřela svůj kritický text o německé kancléřce analytička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…