Nejdřív "Chcípni, p*čo", teď zloděj Franta. Po hrůzách školství probrala maturantka církevní restituce

21.11.2013 9:32

Maturantka Lucie Amálie Sulovská vzbudila ve středu rozruch svým textem, ve kterém ostře sepsula současné školství. Devět let základní školy ji prý nenaučilo vůbec nic, zejména kvůli značné části spolužáků, zejména propadlíků z vyšších ročníků, kteří svým chováním jakýkoliv vzdělávací proces totálně rozbili.

Nejdřív "Chcípni, p*čo", teď zloděj Franta. Po hrůzách školství probrala maturantka církevní restituce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kostel, ilustrační foto

„V praxi to vypadalo tak, že ze zadních lavic se ozýval jekot ve stylu 'chcípni, p.čo!', kterou byla myšlena nejspíše paní učitelka, podivná osoba, která předstírala, že se jí to netýká,“ popisovala své vzdělávání pro server Protiproud.cz. Proti slabé učitelce prý stáli mladí tyrani, vybaveni haldou práv, argumentů a rodiči v zádech. Při těchto zážitcích prý smutně vzpomínala na slova své prababičky, za jejichž časů prý „když přišel pan učitel, to přišel zákon“.

Celý text na Protiproud.cz ZDE

V tepání společenských nešvarů maturantka Sulovská pokračovala ještě téhož večera, když na svém blogu na serveru iDnes.cz publikovala další úvahu, tepající společenské pořádky. Tentokrát ji studentka, která se sama označuje za konzervativní katoličku, věnuje církevním restitucím.

Ty prezentuje na příkladu Frantíka a Pepíka z Horní Dolní. Frantík prý ukradl Pepíkovi náčiní, které potřebuje ke své práci zahradníka. Když se nářadí našlo v jeho garáži, požádal jej Pepík, aby mu nástroje vrátil. Trpělivě čekal roky, leč Frantík se k vracení neměl.

Celý blog ZDE

Proto se Pepík obrátil na soud a ten rozhodl, že mu Frantík ukradené musí vrátit, a rovněž zaplatit kompenzace za sekačku, kterou mezitím rozbil. „Frantík je na vsi všeobecně oblíbený, kdežto Pepík je podivín, co nechodí do hospody a dosud si nenašel babu. Prostě exot, kterého nikdo ve vsi nemá rád,“ líčí dále. Frantík se ale soudu vysměje a prohlásí, že o předmětném majetku vyhlásí ve vesnici referendum.

Jak takové referendum dopadne, o tom prý vypovídá „hlas lidu“, zaznívající na internetu. „Církev majetky rozprodá, Duka je na ramenou v síťovce odtáhne do Vatikánu, založí za ně síť nevěstinců, přesprejuje budovy na růžovo, každý páter obdrží svou kuběnu, na každé stavbě bude vlát vatikánská vlajka a uvnitř znít vatikánská hymna, ovládnou tuto zemi a podrobí její národ,“ cituje studentka.

Jako „nejoblíbenější“ však označuje výkřik, že papež František říká, že církev má být chudá. Podle Sulovské je tato argumentace vrcholně drzou demagogií, neboť papež apeluje na chudobu jednotlivce, nikoliv instituce, která má po celém světě provozovat řadu sociálních služeb.

„Nebo už drazí soudruzi viděli nemocnici postavenou ze soplů z frňáku?“ ptá se rozčílená studentka závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…