Nejdůvěryhodnější předseda strany? To budete koukat, kdo vyhrál. No a Peake...

27.08.2013 13:40

Průzkum společnosti SANEP ukázal, že senátor Tomio Okamura je v očích voličů nejdůvěryhodnějším předsedou strany. Za ním se ocitli předseda KSČM Vojtěch Filip, šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka a jako čtvrtý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Karolína Peake absolutně propadla.

Nejdůvěryhodnější předseda strany? To budete koukat, kdo vyhrál. No a Peake...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Senátoru Okamurovi vyjádřilo v průzkumu důvěru přes 31 procent dotázaných. Naproti tomu Karolíně Peake (LIDEM) vyjádřilo důvěru jen 2,8 procenta občanů. Dostal se před ní dokonce i předseda radikální DSSS Tomáš Vandas s důvěrou 3,1 procenta. Za pozornost přitom stojí, že se průzkum odehrával v době, když Peake již nebyla předsedkyní LIDEM, takže se v průzkumu vůbec neměla objevit.

Celý průzkum ZDE

Druhým nejdůvěryhodnějším předsedou strany je šéf komunistů Vojtěch Filip s důvěrou 30,8 procenta lidí. Třetí se umístil předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka s podporou 29,9 procent občanů, čtvrtý skončil Karel Schwarzenberg (TOP 09) s 28,7 procenty.  Absolutně poslední mezi lídry skončil předseda Svobodných Petr Mach s 1,2 procenty.

Není bez zajímavosti, že současnému šéfovi ODS Martinu Kubovi věří 12,5 občanů, přičemž se před něj dostala i předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková (14,3 procenta), šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš (15,4 procenta) a předseda Strany zelených Ondřej Liška (18,8 procenta). Ten skončil pátý, hned za Karlem Schwarzenbergem.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…