Nejen Američané špehují své spojence. Německá média přináší důležité zjištění

16.08.2014 19:56

Německá média přináší informace o tom, že německá tajná služba BND odposlouchávala telefonický hovor bývalé ministryně zahraničí Spojených států Hillary Clinton. A to není vše. Cílem německých špionů bylo i Turecko - spojence v rámci NATO. Zprávu uveřejnil Český rozhlas.

Nejen Američané špehují své spojence. Německá média přináší důležité zjištění
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Před časem vypukla diplomatická roztržka mezi Spojenými státy a Německem, když se ukázalo, že Američané odposlouchávali i německou kancléřku Angelu Merkel. To se prý mezi přáteli nedělá. Tak to alespoň řekla sama Angela Merkel. Jenže chyba lávky, Němci na oplátku odposlouchávali telefonický hovor Hillary Clinton a jejich pozornosti neunikl ani její nástupce v úřadě John Kerry. V roce 2009 bylo navíc za jeden z cílů zájmu označeno Turecko.

Němci vysvětlují, jak to bylo. Německá strana se ovšem brání tím, že hovory Hillary Clinton a Johna Kerryho byly zaznamenány náhodou a měly být hned zničeny. Tím byl pověřen Markus R., dvojitý agent, který je spolu s dalšími dokumenty předal Američanům. V současnosti je v německé vyšetřovací vazbě, upozorňuje rozhlas. 

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…