Nejen fotbalisté: V Kosovu dostali přes hubu i naši fanoušci. A šlo i o politiku

09.09.2019 13:44

Server sport.cz přišel s hrozivým zjištěním – několik českých fanoušků bylo zmláceno skupinou nacionalistických chuligánů kosovského týmu FC Priština. Video, kde kopali do českého fanouška, pověsili na internet. Koukněte se, co se stalo… A srbská reakce?

Nejen fotbalisté: V Kosovu dostali přes hubu i naši fanoušci. A šlo i o politiku
Foto: pixabay.com
Popisek: Fotbalový míč - ilustrační foto

Češi dostali v Kosovu výprask. Nejen, že český fotbalový tým prohrál proti tomu kosovskému 1 : 2, ale stal se mnohem závažnější incident. Několik českých fanoušků se před sobotním utkáním v kosovské Prištině stalo oběťmi přepadení. Na Facebooku po krátkou dobu bylo zveřejněné video, kde kosovští chuligáni, radikální a nacionalističtí fanoušci FC Priština, jednoho českého fanouška povalili na zem, kde ho zkopali. Černohorský web mondo.me s odkazem na prištinská média uvedl, že kosovští chuligáni zveřejnili z přepadení na svém facebookovém profilu video, které ovšem později odstranili. Kosovská policie podle balkánských médií dosud nevydala žádné oficiální prohlášení.

Celý článek sport.cz ZDE

Anketa

Měla by Poslanecká sněmovna schválit zprávy o hospodaření České televize?

12%
88%
hlasovalo: 10746 lidí

Tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman serveru sport.cz to potvrdil slovy: „Česká ambasáda v Prištině nám pouze potvrdila, že se tento incident opravdu stal. Žádné další podrobnosti k němu už ale nemáme,“ řekl mluvčí z Podgorice, kde se má tým připravovat na úterní zápas s Černou Horou.

Sport.cz uvedl, že útok se nejspíše stal v reakci na páteční incident, tedy incident, jenž o den předcházel utkání. Kosovská policie totiž zatkla osm českých fanoušků, kteří na zápas mířili se symboly podporujícími Srbsko, které stejně jako spousta ostatních zemí existenci státu Kosovo neuznává. Zadržení fanoušci měli u sebe dron, srbskou vlajku a transparent s nápisem Kosovo je Srbsko. Měli být prý po výslechu propuštěni.

Atmosféra při zápase v Prištině byla zřejmě i vinou incidentu velmi vypjatá. Někteří fanoušci pískali před utkáním při české hymně a stejně v úvodu doprovázeli i každý kontakt hostů s míčem. Na zadržení českých fanoušků reagovali při domácím kvalifikačním utkání s Portugalskem srbští příznivci. Na stadionu v Bělehradu roztáhli transparent „Děkujeme vám za boj pro Kosovo!“ a v hledišti se objevilo i několik českých vlajek s nápisem „Díky“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…