Nejen zvýšení daní. Andrej Babiš dnes zaskočil publikum ještě dalším kriticky důležitým prohlášením

27.05.2015 13:25

Evropská unie by neměla určovat České republice, kolik migrantů přijmout a odkud. Každý stát má mít vlastní imigrační politiku, uvedl to na dnešním kongresu pro podporu profesionálů v pohostinství Horeka 112 ministr financí Andrej Babiš (ANO). V případě potřeby zahraničních pracovníků by se podle něj mělo Česko obrátit na spřízněné Ukrajince či Slováky.

Nejen zvýšení daní. Andrej Babiš dnes zaskočil publikum ještě dalším kriticky důležitým prohlášením
Foto: Lukáš Ston
Popisek: Fotografování s vicepremiérem

Evropská komise dnes představí konkrétní podobu svého plánu na rozmísťování žadatelů o azyl do zemí Evropské unie podle určitého kvótového klíče. Návrh, který naráží na výrazný odpor části členských zemí včetně Česka, má pomoci státům na jihu Unie zvládnout nynější výraznou migrační vlnu z afrických zemí.

„My jsme Slované, a pokud je problém na Ukrajině a nenacházíme pracovní sílu u nás, tak bychom měli mít jasnou imigrační politiku i z hlediska asimilace. Slované, proč ne? Možná jsem zase něco řekl blbě, ale celý život používám selský rozum,“ uvedl Babiš. Stejně tak by mohl český pracovní trh podle něj získat pracovníky i mezi Slováky.

Komise podle dostupných informací navrhne rozmístit napříč Unií celkem 40 000 lidí, pocházejících ovšem jen z několika málo třetích států, například zřejmě ze Sýrie či Afganistánu.

Česko většinu opatření podporuje, odmítá ale povinné kvóty na přijímání uprchlíků. Podle státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy (ČSSD) bude Praha v EU usilovat o změnu tohoto navrhovaného mechanismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…