Nejezděte do Egypta, doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí

16.08.2013 16:46

České Ministerstvo zahraničních věcí vydalo doporučení českým občanům, aby nejezdili do Egypta, a to ani do turistických resortů u Rudého moře.

Nejezděte do Egypta, doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Potvrdila to i mluvčí ministerstva Johana Grohová. Důvodem je zhoršující se bezpečnostní situace na celém egyptském území. Turisté, kteří již v Egyptě jsou, by měli do odletu domů zůstat v hotelových areálech a nevycházet z nich.

Největší česká cestovní kancelář Exim tours v reakci na doporučení české diplomacie preventivně pozastavila všechny nejbližší odlety do egyptských letovisek.

"Jedná se o preventivní opatření. Klienti, kteří jsou v této chvíli v letoviscích, dokončí svoji dovolenou v původních termínech," řekl marketingový ředitel CK Exim tours Stanislav Zíma. Podle něj je situace v letoviscích nadále klidná a bezpečná.

Doporučení českého Ministerstva zahraničních věcí není výzva k evakuaci, upozornila mluvčí ministerstva.

Situace v Egyptě se zhoršila po středečním policejním zásahu proti stoupencům svrženého prezidenta Muhammada Mursího. O život přišlo na 600 lidí. Demonstrace pokračují i dnes a ze severu země jsou hlášeni první mrtví. V Káhiře je slyšet střelba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…