Nejnovější Dienstbierův nápad: Hygienik smí do domu vstupovat i bez majitele

22.04.2016 10:29

Podle ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD) by měli mít hygienici možnost jít do bytu i bez přítomnosti majitele. Píše o tom Deník.cz v souvislosti s podmínkami v některých ubytovnách a vyloučených lokalitách.

Nejnovější Dienstbierův nápad: Hygienik smí do domu vstupovat i bez majitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

„Vzhledem k tomu, že současná právní úprava je nedostatečná, navrhujeme například, aby ministerstvo zdravotnictví jednoznačně určilo podmínky, za kterých může orgán hygienické služby vstoupit do bytu i v nepřítomnosti majitele a provést šetření. Ministerstvo by mělo též zajistit úhradu nákladů na deratizaci, desinfekci atd.,“ uvedl Dienstbier.

Agentura pro sociální začleňování ve svém materiálu pak uvádí, že pokud v domě žije sociálně znevýhodněná domácnost, ostatní nájemníci často spojují výskyt škůdců s ní. Tyto problémy se pak často musí řešit ze společných zdrojů družstva či společenství vlastníků, což je příčinou mnoha neshod.

Agentura nabízí v současné době pomoc lokalitám s minimálně pěti tisíci obyvateli. Vypracovaná analýza poté ukázala, že počet chudinských míst se za posledních deset let zdvojnásobil. Ghetta jsou celkem ve 297 městech a obcích.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …