Nejnovější průzkum: Babišovo hnutí se po prosincovém poklesu opět vrátilo před sociální demokracii

28.01.2016 17:30

Lednové volby do sněmovny by podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) po prosincovém poklesu opět vyhrálo hnutí ANO, ČSSD odsunulo na druhou příčku. Poměrně výrazně posílila i třetí KSČM, naopak TOP 09 se dál propadla za ODS. Poslanecká křesla by si udržela také KDU-ČSL. Vyplývá to z výsledků průzkumu, které dnes CVVM poskytlo ČTK.

Nejnovější průzkum: Babišovo hnutí se po prosincovém poklesu opět vrátilo před sociální demokracii
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

ANO by podle volebního modelu agentury vyhrálo počátkem ledna se ziskem 28 procent hlasů, od prosince o čtyři procentní body posílilo. Zisk ČSSD by se naopak snížil o dva procentní body na 24,5 procenta. KSČM si polepšila z 11 procent na 15,5 procenta, čímž vyrovnala svůj nejlepší výsledek v průzkumech CVVM za poslední dva roky.

Zisk ODS by se mírně zvýšil na devět procent, zisk lidovců by se naopak snížil na šest procent. Těsně před KDU-ČSL by skončila TOP 09 se 6,5 procenta hlasů, což znamená v porovnání s prosincovým šetřením pokles o 1,5 procentního bodu. Snižování voličské přízně k této straně ukázaly i průzkumy dalších agentur.

Další sněmovní strany, tedy Úsvit - Národní koalice a Svoboda a přímá demokracie, které sázejí na protiimigrantské téma, by na setrvání v dolní komoře pomýšlet nemohly. Podle CVVM by získaly po dvou procentech hlasů stejně jako Strana zelených. Česká pirátská strana by měla 1,5 procenta hlasů.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…