Nejsem diktátor, tvrdí Babiš. Jsou to prý pomluvy konkurence

27.08.2013 8:00

V květnu odešlo z hnutí ANO 2011 Andreje Babiše pět členů předsednictva. Prý kvůli tomu, že se Babiš chová jako diktátor. Jak ovlivnil tento „puč“ přijímání nových členů? O tom mimo jiné píše server iHNed.cz, který mapuje předvolební nálady v politických uskupeních.

Nejsem diktátor, tvrdí Babiš. Jsou to prý pomluvy konkurence
Foto: hns
Popisek: Andrej Babiš

Členové předsednictva Babišova hnutí ANO 2011 Jan Hammer, Peter Harvánek, Jana Valinčičová, Hana Greplová a Jan Síla odešli v květnu z hnutí prý na protest proti Babišovu diktátorskému stylu vedení.

„Je inteligentní a schopný manažer. Jenže hnutí vede jako svoji firmu Agrofert. Chce jen řídit lidi jako své zaměstnance. Jde o podnikatelský projekt, který s demokratickými postupy to nemá nic společného,“ shodli se prý výše jmenovaní.

Babiš tato tvrzení zcela odmítá. iHNed.cz píše, že zakladatel hnutí popírá, že by v něm vládl tvrdou rukou a řídí ho podle hesla „já platím, já rozhoduju“. „Jsou to pomluvy a konkurenční boj,“ řekl Babiš.

Odchody lidí nás neoslabily

Šéf Agrofertu prý tvrdí, že odchody členů vedení ho nijak neoslabily. „Rozbili jsme skupinu lidí, kteří usilovali o moc. My nebudeme jako ODS, jejichž centrálu ovládají krajští kmotrové,“ dodal. iHNed.cz píše, že mluvčí ANO 2011 Radka Burketová tvrdí, že hnutí na jaře přežilo regulérní pokus o puč. Místopředsedové, kteří rezignovali, prý chtěli hnutí ovládnout a na volebním sněmu kšeftovali s hlasy.

„Bylo to náročné období,“ říká s tím, že od jarní personální krize se situace stabilizovala. A přinesla jedno významné poučení. Centrála si prý základnu víc střeží a nováčky mnohem důkladněji na začátku proklepne.

Komárek, Stropnický i Zlatuška stojí za Babišem

Mnohé známé osobnosti však za Babišem pevně stojí. „Než jsem se pro spolupráci rozhodl, dlouho jsem to zvažoval a snažil se přitom Andreje Babiše dobře poznat. Obavy nejsou namístě,“ říká herec a bývalý diplomat Martin Stropnický.

„Nikdy bych nešel do politického projektu, který by byl řízen jako firma. A já sám se také řídit jen tak nenechám,“ říká Jiří Zlatuška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…