Nejsem krysa. Bývalý hradní právník Hasenkopf odešel od advokáta Lásky

25.09.2013 11:34

Dnes jsme ukončili vzájemnou spolupráci s Václavem Láskou, oznámil na svých facebookových stránkách právník a někdejší pracovník prezidentské kanceláře Pavel Hasenkopf, který se v minulosti ohradil proti tvrzení, že byl spoluautorem finální verze Klausovy amnestie a informoval veřejnost, že na amnestii naopak významně spolupracoval jiný právník Zdeněk Koudelka.

Nejsem krysa. Bývalý hradní právník Hasenkopf odešel od advokáta Lásky
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

Hasenkopf popisuje, proč si Lásku vybral za svého zaměstnavatele. Bylo to prý v době, kdy mu byla nasazena psí hlava, že je ve spojení s korupčníky a mafiány. Díky práci pro člověka, který je často prezentován jako jeden z největších bojovníků proti korupci, chtěl těmto nepřátelským názorům čelit.

Zároveň se domníval, že v jedné advokátní kanceláři spolu mohou pracovat i lidé s jinak diametrálně odlišnými politickými názory a že to může kanceláři jedině prospět a přivést více klientů. "Za mnou přijdou i ti, kteří by nikdy nešli za Václavem Láskou, protože to je přece děsný pravdoláskař, a za ním zase ti, kteří by nikdy nepřišli za mnou, protože já jsem přece bývalý poradce prezidenta Klause a tudíž odporný klausista a euroskeptik," vysvětluje právník své pohnutky. "Tento model nefungoval, zřejmě jsou příkopy v české společnosti ještě mnohem hlubší, než se na první pohled zdají," lituje Hasenkopf.

Celé sdělení Pavla Hasenkopfa ZDE.

Nejsem krysa opouštějící potápějící se loď

Ve svém vyjádření se zároveň brání nařčení, že "jako krysa opouští potápějící se loď", protože jeho zaměstnavateli hrozí pozastavení činnosti advokáta. Láska totiž dostal od České advokátní komory pokutu 200 tisíc korun a další kárná žaloba, která navíc zneužila jméno exministra financí Miroslava Kalouska, je na cestě. Sám Hasenkopf prý ale Láskovo vyloučení z komory nevidí jako hotovou věc.

"Druhá kárná žaloba, která je na spadnutí, se týká skutků, které se seběhly ještě před uložením prvního kárného trestu, tj. nelze ani obecně mluvit o recidivě - recidiva z definice je, když někoho potrestám a on v nepravostech POKRAČUJE PO POTRESTÁNÍ. Nicméně nejsem specialista na kárné řízení a do poměrů a vztahů uvnitř komory nevidím - možná, že averze vůči Mgr. Láskovi uvnitř ČAKu je až taková, že kárná komise tento základní princip prostě přehlédne,"uzavírá Pavel Hasenkopf.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …