Nejsem populista, jsem pragmatik, bránil se anglicky v CNN exkluzivní host Andrej Babiš. Pak vyslal varování před nelegální migrací

08.11.2017 22:51

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v exkluzivním rozhovoru pro americkou televizní stanici CNN hovořil hlavně o tom, co si myslí o situaci v Evropě a ve Spojených státech amerických.

Nejsem populista, jsem pragmatik, bránil se anglicky v CNN exkluzivní host Andrej Babiš. Pak vyslal varování před nelegální migrací
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Partie.

Někteří sice Andreje Babiše přirovnávají k prezidentu Donaldu Trumpovi, on ale toto přirovnání odmítá s tím, že přece není populista. „Já jsem pragmatik, s prezidentem Trumpem máme společné to, že jsme podnikatelé a vzali jsme si české ženy, to je vše,“ dodal s tím, že se v roce 2015 setkal s Michaelem Bloombergem a měli by ho spíše srovnávat s ním.

Dále se moderátorka Babiše zeptala na to, co si předseda hnutí ANO myslí o rezignacích a záležitostech, které se dějí uvnitř vlády Theresy Mayové ve Velké Británii na základě Brexitu. „Myslím si, že Brexit je negativní fenomén pro EU a Evropu. Evropa by se měla zamyslet nad tím, proč k tomu došlo,“ odpověděl Babiš a dodal, že to bude mít velký negativní dopad.

Podle Babiše je tedy nutné zamyslet se nad reformami v Evropě, protože Evropa čelí dvěma velkým výzvám, kterými jsou nelegální migrace a terorismus.

Babiš nezapomněl také připomenout, že vždy kritizoval nezákonnou migraci. „Jsou tisícovky nelegálních imigrantů, kteří přicházejí ze severní Afriky do jižní Itálie, což je výsledek konání převaděčů, kteří jím slibují lepší život v Evropě,“ upřesnil s tím, že tohle je potřeba vyřešit, a lidem, kteří migrují, bychom měli pomoct přímo v zemi jejich původu, aby tam zůstali. Evropa podle Babiše nemůže být jediným kontinentem, který přijímá tisíce nelegálních migrantů.

Andrej Babiš v rozhovoru také zdůraznil, že je skutečně proevropský a Evropa je podle něj výborný projekt. „Zajistila nám mír, bezpečnost, musíme bojovat za svobodu Evropy, za svobodu pohybu lidí, služeb, kapitálu,“ uzavřel předseda hnutí ANO a dodal, že teď se počká na výsledek koaličního jednání v Německu a pak by Česká republika mohla navrhnout některé reformy.

reklama

autor: dah

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…