Nejsem povýšený, jsem jeden z vás, vzkazuje lidem Macron. Novinářům ale nadbíhat odmítá

15.10.2017 7:47

Server Novinky.cz napsal, že francouzský prezident Emmanuel Macron se v rozhovoru s německým časopisem Der Spiegel bránil obvinění, že je povýšený a že je prezidentem bohatých. V obsáhlém článku, který Der Spiegel nazval Macronovým výrokem Nejsem arogantní, říkám a dělám, co chci, Macron také řekl, že se odmítá bratříčkovat s médii.

Nejsem povýšený, jsem jeden z vás, vzkazuje lidem Macron. Novinářům ale nadbíhat odmítá
Foto: literarky.cz
Popisek: Kancléřka Merkelová a prezident Macron

Při návštěvě centrální části Francie Macron řekl, že místo toho, aby lidé dělali „bordel“, měli by se zajímat, zda si někde nemohou najít práci. Za to na sebe kritika nenechala dlouho čekat a podle krajní levice i pravice má prezident daleko od obyčejných lidí a je prezidentem bohatých. Podle něj nemusí být prezident milován, ale je důležité, aby zajistil pokrok své země.

Macron ale o sobě tvrdí, že se povýšeně rozhodně nechová. „Když jsem s Francouzi, nejsem povýšený, jsem jedním z nich. Být obklopen novináři je něco jiného, než být obklopen obyčejnými lidmi,“ řekl prezident.
 
Macron neposkytuje o státním svátku 14. července rozhovory, jak bylo tradicí, ani nepořádá velké tiskové konference. Už v době kandidatury řekl, že si hodlá držet mediální svět v patřičné vzdálenosti, jinak může nastat problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…