Nejsem prase, volá Kateřina Neumannová. Je tu nová kampaň na záchranu planety

31.07.2020 11:40

„Nejsem prase!“ volá slavná česká lyžařka Kateřina Neumannová. A apeluje na Čechy, aby se tak nechovali. Jako prasata.

Nejsem prase, volá Kateřina Neumannová. Je tu nová kampaň na záchranu planety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpadky v ulicích Vršovic

Ministři vlády Andreje Babiše (ANO) opakovaně vyzvali své spoluobčany, aby letošní dovolenou prožili doma a objevovali krásy své vlasti. A narozdíl od samotného premiéra Babiše, který vyrazil na rekreaci do zahraničí, řada Čechů skutečně podporuje domácí ekonomiku a jede na dovolenou na Šumavu, na jižní Moravu, do Karlových Varů do lázní, do Podolí a tak podobně.

Má to však háček. Někteří Češi se prý ve vlastní zemi chovají jako prasata. Proto světlo světa spatřila kampaň nazvaná „Nejsem prase“, která u Čechů, Moravanů a Slezanů apeluje na jejich lepší já.

„Nejsem práse,“ zahlásil do kamery český krasobruslař a krasobruslařský trenér Tomáš Verner. Až potom všechny diváky pozdravil. Pokud vím, tak vy všichni se chystáte do české přírody. Tak abychom ji nezničili, protože mnozí z nás už zapomněli, jak se v přírodě chovat, tak se podívejte na stránky ‚nejsem prase.cz‘. Já se tam podívám taky, abych si připomněl všechny zásady,“ přislíbil Verner.

V podobné duchu se vyjádřila i olympijská medailista Kateřina Neumannová, která všechny pozdravila ze Šumavy při jízdě na kole. „Určitě za mnou vidíte, že je tady čisto a že všichni, kteří se tady pohybují, si mohou v klidu říct ‚nejsem prase‘. Právě proto tenhle projekt podporuju a držím mu palce,“ zdůraznila slavná česká lyžařka.

Jak Verner tak Neumannovou touto cestou apelovali na všechny, aby házeli odpadky do košů a do popelnic a nenechávali je ležet tam, kde jim zrovna upadnou, třeba uprostřed lesní mýtiny.

Na kampaň upozornil serve Aktuálně.cz

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …