Nejsem tupec, jen se tak jmenuju, vtipkuje modrý kandidát na hejtmana

08.09.2012 12:59

Kandidát na pardubického hejtmana se rozhodl k neortodoxní kampani využít svého jména a ujistit přitom občany, že nemá žádný deficit inteligence. Jmenuje se totiž Petr Tupec a na billboardech zdůrazňuje velké T na začátku svého jména. Žádným tupcem ve smyslu hlouposti prý není.

Nejsem tupec, jen se tak jmenuju, vtipkuje modrý kandidát na hejtmana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pár bilboardů k volbám.Vtip a provedení posuďte sami

„Chtěl jsem jasně sdělit vtipnou formou, že se nestydím za své příjmení,“ vysvětluje pro server IDNES.cz hejtmanský kandidát ODS, který působí jako starosta Horního Jelení.

Zároveň prý chtěl, aby si voliči v Pardubickém kraji lépe zapamatovali jeho příjmení. To je prý velmi významné, protože se neobjevuje tak často ve sdělovacích prostředcích. Ze sloganu však nejsou příliš nadšeni ani jeho spolustraníci. „Agentura to navrhla, on to schválil. Já bych něco takového nechtěl,“ komentoval svérázný marketing jeden z jeho kolegů na kandidátce.

Tupec však tvrdí, že s nápadem na využití jeho neortodoxního jména přišli právě kandidáti ODS. On sám při vymýšlení sloganu chyběl, ovšem ne  proto, že by se chtěl vyhnout posměškům. Od střední školy je prý vůči poznámkám imunní.

Spíše odlehčený billboard jde plně v intencích smířlivé kampaně, kterou se občanští demokraté v Pardubickém kraji rozhodli zvolit. Nechtějí ostře kritizoval krajskou koalici, jak to činili před čtyřmi lety socialisté.

„Nechci používat negativní kampaň, útoky proti druhým, to si musí srovnat voliči,“ vysvětluje Tupec. Pokud prý půjdou za populistickými sliby, bude to jejich volba. Sám má blízké vztahy s Martinem Netolickým, který kandiduje na hejtmana za ČSSD. Například v rozhlasové debatě v minulém týdnu si oba spíše přitakali.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …