Nejsou agresivní, ale mlátili mě klacky. Neuvěřitelná výpověď řidiče kamionu z uprchlického Calais

04.09.2015 8:18

Řidiče kamionu Martina vyzpovídaly Lidové noviny. Podle něj se sice migrantů nebojí, ale musí dodržovat určitá pravidla. Popsal hlavně francouzské přístavní město Calais a cesty do Anglie, kam teď raději jezdí vlakem.

Nejsou agresivní, ale mlátili mě klacky. Neuvěřitelná výpověď řidiče kamionu z uprchlického Calais
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Slumově město u přístaviště v Calais se podle něj rychle rozrůstá, dokonce je tam již zavedeno veřejné osvětlení a zavedená voda. Podle posledních údajů je v přístavu více než čtyři tisíce uprchlíků. Situace zde je tak pro kamioňáky náročná.

Jak řidič uvedl, na parkovišti v Calais kamioňáci rozhodně neopouští auta. Kdyby to udělali, o svůj vůz přijdou. „Jedete podél svodidel a postávají tam hloučky imigrantů. Naštěstí jsem nezažil ty dlouhé kolony, během kterých vám skáčou do auta,“ uvedl s tím, že dispečeři jeho firmy, kde je zaměstnán, se je tak nyní snaží z bezpečnostních důvodů posílat do Anglie vlakem. Což je ale prý mnohonásobně dražší. 

Podle Martina Francouzi velmi důsledně kontrolují, zda se nepřeváží uprchlíci, například i čidlem, kterým se měří množství vydýchaného vzduchu v autě. 

Uprchlíky je, jak Martin uvádí, v Calais však možné vidět již několik let. „Myslím si proto, že se to celé nyní moc nafukuje. Nejsou agresivní, neútočí," uzavřel pro Lidové noviny. Toto stanovisko je však paradoxní, neboť sám Martin se stal v únoru terčem útoku migrantů, kdy mu uprchlíci rozřezali plachtu na autě a jeho samotného mlátili klacky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…