Největší podporu a propagaci zajišťuje KSČM současná vláda, říká hejtman Novotný

06.03.2013 10:33

Souboj o bytí, či nebytí bývalého politruka Václava Sloupa ve funkci radního Karlovarského kraje získává parametry napínavého zápasu s nekonečným prodlužováním. Již několik měsíců veřejnost sleduje, jak se všechny zainteresované strany drží své promyšlené taktiky uhrát bod pro sebe, nebo alespoň remízu.

Největší podporu a propagaci zajišťuje KSČM současná vláda, říká hejtman Novotný
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Jenže, oranžovým i červeným mužstvům došla síla a všechny  možnosti útoku a obrany byly vyčerpány. Omílat donekonečna, že koalice KSČM a ČSSD je výsledkem vůle voličů a nelze je zradit spoluprací  s pravicí, je již neúnosné, jakkoliv jde o silný argument. Připomeňme, že krajský šéf ČSSD Jakub Pánik nám dokonce řekl, že voliči raději akceptují kontroverzního politika v radě než koalici s pravicovými stranami.

Výzvy zůstaly zatím nevyslyšeny

Hejtman Josef Novotný proto položil svým partnerům nůž na krk. Poté, co jej otevřeným dopisem vyzvali studenti, aby se vzmužil (podobně jako jeho jihočeský  kolega Jiří Zimola) a od bývalého politruka ve funkci radního se konečně distancoval, tak částečně učinil. Studentům odpověděl, že on osobně považuje působení radního Sloupa v pozici náměstka za nepřijatelné, ale jeho výzvy vůči KSČM, aby ho vyměnila za někoho jiného, zůstaly zatím nevyslyšeny.

Na vině je vláda?

Hejtman však využil celostátní mediální kampaň proti politrukovi k tomu, aby označil hlavního viníka současného stavu. V odpovědi na otevřený  dopis studentů uvedl : „Minulost JUDr. Sloupa je z mého pohledu natolik problematická, že by zastávat funkci náměstka pro školství neměl. I když jeho možnosti zasahovat do vzdělávacích plánů a do stylu výuky jsou z této pozice nulové. Závěrem bych rád zdůraznil, že největší podporu a propagaci zajišťuje KSČM současná vláda – a sice tím, co dělá pro občany naší země.“

Vydrží?

To, že vedení KSČM  Václava Sloupa v radě kraje podrží, ParlamentnímListům.cz potvrdil i krajský šéf strany Josef Murčo: “Naše stanovisko je stále stejné. Jediné, co může rozhodnutí změnit, je jednání rady kraje,“ prozradil nám. Na výstup z této porady dnes na krajském úřadě netrpělivě čekala řada novinářů.  Výsledek  jednání ale opět skončil nerozhodně. KSČM trvá na svém a jediné, co je ochotna učinit, je přesunout  Václava Sloupa na jinou pozici v radě. Dalším patem se bude zabývat ČSSD ještě dnes. Nevylučuje ani předčasné volby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…