Největší záhada kolem Milionu chvilek? A co mají společného Minář s Gretou? Kateřina Dostálová jasně a stručně

10.01.2020 11:55

ROZHOVOR „Koukněte na Gretu, když jí ustřihnete copy, je jak Minář přes kopírák,“ poukázala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz jedna ze zakládajících členek ODS a bývalá poslankyně za tuto stranu Kateřina Dostálová. Největší otázkou ohledně spolku Milion chvilek pro demokracii, který pořádá demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO), podle ní je, kdo jej vlastně financuje. Ke spolku též přidala slova ohledně angažování se mladých lidí v něm a politice. Ty nepotěší ani školou povinné „bojovníky za klima“. „Neměli by chodit za školu, ale do školy,“ vzkazuje jim.

Největší záhada kolem Milionu chvilek? A co mají společného Minář s Gretou? Kateřina Dostálová jasně a stručně
Foto: Repro Twitter
Popisek: Kateřina Dostálová

Britský deník The Times zařadil hlavního organizátora spolku Milion chvilek Mikuláše Mináře mezi dvacet vycházejících hvězd, které je dobré v roce 2020 sledovat. Je skutečně Minář osobností evropského významu?

Meritem věci je, kdo tenhle spolek platí. To je stejné jak u Grety. Koukněte. Když jí ustřihnete copy, je jak Minář přes kopírák. The Times mě nezajímá. Cink. Samozřejmě že není.

Může postava patnáctileté studentky přinést Milionu chvilek plusové body, nebo spíše hrozí, že je lidé přestanou brát vážně?

Celé je to směšné. Někdy pochybuji o výši intelektu spoluobčanů, kteří na tohle skočí. Takového čiperu jsme měli v Prostějově. Zem se slehla.

Anketa

Kdyby Milion chvilek uspořádal akci kousek od vašeho domu, co byste udělali?

hlasovalo: 30131 lidí

„Nejde už jen o to, že si nepřejeme Andreje Babiše,“ říká studentka Loumová. Podle ní je potřeba také ukázat, jaké politiky lidé chtějí. Měl by Milion chvilek někoho konkrétního doporučovat?

Celej Milion chvilek je dobrej Prchalův trik. Vytvořili z Andreje mučedníka. Nahrává mu to body u bezvědomých a těch je víc.

Lze vítat politickou aktivitu takto mladých lidí, ať už skrze Milion chvilek, nebo třeba ekologická hnutí Extinction Rebellion a Fridays for Future? Je dobře, že se mladí lidé navzdory chybějícím zkušenostem tolik zajímají o věci veřejné?

Já je nechci shazovat. Jen si myslím, že by neměli chodit za školu, ale do školy. Vzdor a rebelie k pubertě patří. Taky je to o výchově doma. To by si měli uvědomit hlavně rodiče.

Je podle vás reálné, že se někteří z těchto mladých postupem času uplatní i v celostátní politice?

Pouze promile.

Měla by se snížit věková volební hranice na 16 let, jak nedávno navrhl Vít Rakušan ze STAN? Jaké by byly důsledky takového kroku?

Ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…