Největším šiřitelem vulgarit je Česká televize, ne prezident Zeman. Politolog Zbořil přináší důkazy

09.02.2019 8:36

Politolog Zdeněk Zbořil zhodnotil dění na politické scéně posledních dní. Mimo jiné nabádal prezidenta Miloše Zemana a další české politiky, aby si dávali velký pozor na to, co říkají nahlas. Pokud si nedají pozor, může se jim prý také stát, že přijdou o svou moc. Poté se obul do České televize. Právě veřejnoprávní televize prý šíří do společnosti největší porci vulgarit. A ještě ukazuje dámská kolena, zlobil se Zbořil.

Největším šiřitelem vulgarit je Česká televize, ne prezident Zeman. Politolog Zbořil přináší důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

 Zdeněk Zbořil, politolog vyznamenaný prezidentem Zemanem, v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz hlavu státu varoval, aby vážila slova. Miloš Zeman veřejně vyhlásil, že za prozatímního prezidenta Venezuely uznává tamního předsedu Národního shromáždění Juana Guaidóa.

„Já si myslím, že pro bleskové rozhodnutí prezidenta Zemana k pozvání do České republiky, nebyla jen obava z krvavých převratů, jako byly v Chile a Rumunsku. Juan Guaidó je populární ve Spojených státech a v některých evropských zemích, je takový fotogenický a je na něj jistě zajímavější pohled než na prezidenta Madura. Jenom nevím, jestli si to naši politici uvědomují, že podpora takového způsobu převzetí moci může přinést i jejich konec v politice, to se dá zaranžovat kdekoliv na světě,“ poznamenal Zbořil.  

Prezidenta však nejen varoval, ale také se ho zastal. Kritici prezidentovi vyčítají, že často mluví sprostě. Stačí si vzpomenout na jeho vystoupení ve veřejnoprávním Českém rozhlase, kde překládal anglický výraz „pussy“, nebo na skutečnost, že českého podnikatele Zdeňka Bakalu označil za „ekonomického zm*da“, podobných případů však bylo víc.

Ale pokud prezidentovi vyčítáme, že mluví sprostě, měli bychom si podle Zbořila uvědomit, že největší porce vulgarit se line z veřejnoprávní České televize.

Ale největším distributorem vulgarit je Česká televize, ve zpravodajství je to dáno interpretací těch politiků, ale jde zejména o umělecké a dokumentární programy. Dříve se mohla určitá slova používat jen po 22. hodině, ale dnes jsou pořady a dokonce i filmy, aby tam člověk slušné slovo pohledal a například když páni poslanci navštíví pražská divadla, tak se tam seznámí s tolika sprosťárnami, že z toho až mrazí,“ upozornil Zdeněk Zbořil.  

Poté České televizi vyčetl ještě jednu věc. Jeho babička prý říkávala, že by slušné dívky měly na veřejnosti nosit tak dlouhé sukně, aby jim zakryly kolena. „Dneska se podívejte na Českou televizi, která dokonce kamerou zabírá pohled na ty většinou půvabné nohy moderátorky nebo návštěvnice,“ zlobil se Zbořil.

Pár slov věnoval i Trumpovu Poselství o stavu Unie, které pronesl v úterý v tomto týdnu a v němž hodnotil situaci v USA. Trumpův projev byl podle Zbořila překvapivý a natolik dobrý, že mu tleskali i mnozí opoziční demokraté. Trump mimo jiné vyzval Američany k jednotě a k tomu, aby táhli za jeden provaz. Česká televize a experti, které si zve, naproti tomu nenechávají na Trumpovi nit suchou.

To všechno by si prý měli zákonodárci uvědomit, až budou schvslovat výroční zprávy České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…