Nejvíce ze světových státníků věříme Putinovi. Zato Trump dopadl neslavně

09.01.2020 18:25

Průzkum společnosti Pew Research Center, na který upozornila ČTK, ukazuje, že Češi, Moravané a Slezané ze zahraničních státníků nejvíce věří ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Zato čínský prezident je pro obyvatele České republiky nedůvěryhodnou osobou. Nepěkně dopadl i stávající pán Bílého domu Donald Trump.

Nejvíce ze světových státníků věříme Putinovi. Zato Trump dopadl neslavně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vladimir Putin na stanici FOX News

Společnost Pew Research Center provedla ve spolupráci s Gallupovým ústavem průzkum ve 33 zemích světa. Výzkumníci chtěli vědět, nakolik lidé věří prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi, francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi, německé kancléřce Angele Merkekové či ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Anketa

Prospěla existence TOP 09 české demokracii?

4%
96%
hlasovalo: 26425 lidí

Na 37 tisíc respondentů dalo najevo že vůbec nejméně věří čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi. Vládci komunistické Číny a nejvyššímu představiteli Komunistické stran Číny věří 28 procent lidí.

Není bez zajímavosti, že prezidentovi USA věří jen o jedno procento lidí víc. Mimo Spojené státy má Trump naprosto minimální důvěru lidí.

V očích světové veřejnosti je nejdůvěryhodnější osobností německá kancléřka Angela Merkelová, které věří 46 procent oslovených, zatímco Putinovi věří 33 procent respondentů.

V České republice Angela Merkelová není tak populární jako v jiných zemích.

„Zatímco v západní Evropě ztrácel Trump a Putin, v zemích Visegrádu zase měla nižší popularitu Merkelová a v Japonsku Si Ťin-pching. Nejméně čeští respondenti (17 procent) důvěřují čínskému prezidentovi, pro Merkelovou se vyslovilo 25 procent dotázaných, pro Trumpa 28 procent, pro Macrona 30 procent a pro Putina 33 procent. Podobné výsledky měly i další země Visegrádské čtyřky, přičemž na Slovensku má důvěru v Putina 49 procent oslovených, ale v Polsku jen 15 procent,“ uvedla ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…