Nejvíce zla napáchal Klaus. Ten je na úplně jiné úrovni než Babiš. Miliardář Janeček opět odhaluje zlojedy

15.04.2016 10:31

Miliardář Karel Janeček se znovu důrazně vymezil proti exprezidentovi Václavu Klausovi. V rozhovoru pro server Echo24.cz poznamenal, že je Klaus „zlojedem“, který v 90. letech poškodil Českou republiku absolutně nejvíc. Platí to prý i v porovnání s Andrejem Babišem (ANO), který Janečka nijak zvlášť nešetřil, když ve Sněmovně promlouval ke kauze Čapího hnízda. Janeček si z toho mnoho nedělá a stále plánuje, že předělá českou společnost.

Nejvíce zla napáchal Klaus. Ten je na úplně jiné úrovni než Babiš. Miliardář Janeček opět odhaluje zlojedy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protikorupčník Karel Janeček

„Myslím, že zemi v 90. letech poškodil nejvíc,“ poznamenal hned v úvodu Janeček na adresu exprezidenta Klause. „Babiš je při vší kritice pořád úplně jiný level, jiná dimenze než Klaus. Ale oba jsou konkrétní lidé, to všechno je kritika konkrétních lidí, já se víc zabývám návrhem hlasovacího systému a tady nejde o nic menšího než o změnu společnosti. Jde o výběr těch nejlepších lidí, aby řídili naši společnost,“ doplnil matematik.

Janeček tady narážel na svůj hlasovací systém Demokracie 2.1, v němž by mělo být možné přidělovat jednotlivým politikům i záporné hlasy. Jeho nápad se v Česku prosadil zatím jen na komunální úrovni. Voliči v několika městech a obcích rozhodovali v tomto novém systému o některých projektech. Janeček ale zdůrazňuje, že model funguje i jinde ve světě. Líbil se dokonce ekonomům ve Světové bance.

A co kdyby mu třeba Andrej Babiš pomohl prosadit nový model demokratického hlasování v celém Česku? Vzal by ho pak Janeček na milost?

„Řeknu to takhle: je důležité umět odpouštět, když někdo něco udělal před patnácti dvaceti lety a od té doby se choval dobře, pak OK. Ale rozhodně si nemůže nikdo myslet, že bude prase, pak udělá jednu dobrou věc a na všechno se zapomene. I když třeba vy v Echu někdy máte extrémní názory, je dobře, že do toho šťouráte. Historie je ohromně důležitá, ne že ne,“ uvedl.

Stojí za zmínku, že při své cestě po Královéhradeckém kraji o Janečkovi mluvil i prezident Miloš Zeman. K miliardám prý přišel poctivou prací, ale hlava státu má určité výhrady k tomu, jak se snaží měnit společnost. Stačí si vzpomenout na tzv. pozitivní evoluci. S tímto projektem objel Janeček mnoho měst, ale dlouho nevydržel. Pokud chce někdo založit a vést hnutí, se kterým se chce pokusit něco změnit, měl by to vydržet podstatně dále než jen jeden rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…