Nejvlivnější bloger na Ukrajině: Díky, paní Merkel. Na východě řádí vzteklá zvířata. Ruský konvoj může blokovat naše akce

19.08.2014 10:57

Bývalý ukrajinský voják a nyní nejvlivnější bloger v zemi Dmitrij Tymčuk opět hodnotí události na jihovýchodní Ukrajině. Mimo jiné chválí německou kancléřku Merkel a kritizuje separatisty za jejich útok na konvoj uprchlíků.

Nejvlivnější bloger na Ukrajině: Díky, paní Merkel. Na východě řádí vzteklá zvířata. Ruský konvoj může blokovat naše akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

„Konvoj uprchlíků se stal bohužel terčem masivního útoku ze strany proruských separatistů. Jsme zvyklí, že separatisté záměrně zapalují domy a používají místní civilisty jako lidské štíty. Ale tento bezprecedentní útok je výsledkem skutečné podlosti a ohavnosti. Není se vlastně co divit. Přesně to je pravá podstata terorismu pod ruskou vlajkou. Není proto vůbec překvapivé, že většina Ukrajinců souhlasí s pokračováním antiteroristických operací. Vzteklá zvířata musí být zničena!" konstatuje tradičně bojovně naladěný Tymčuk.

„Putin dělá vše pro to, aby zachránil své potraty z oblasti Donbasu. V posledních několika dnech se do oblasti dostalo velké množství nových žoldáků i vojenské techniky. To má samozřejmě neblahý vliv na pokračující antiteroristické operace (ATO). Počet povstalců se prudce navýšil. Těžké boje probíhají v okolí vesnic Stepanovka, Snižné i Ždanivka. Mezitím Kreml stále přilévá olej do ohně," konstatuje Tymčuk. 

„A ještě bych se chtěl pozastavit u humanitární pomoci z Ruska. Zdálo se, že jsme vzali v úvahu veškeré možné eventuality, abychom zabránili případným potížím. Přesto mám obavy, jestli Rusové tento humanitární konvoj nevyužijí ve prospěch povstalců. Mohou blokovat akce našich antiteroristických jednotek, protože budou počítat s tím, že na ně naši vojáci nebudou střílet. Nabízí se tedy úvaha, jestli bychom neměli konvoj bedlivě sledovat i na jeho cestě zpět do Ruska," navrhuje Tymčuk. 

Celý článek v angličtině najdete ZDE.

„Za pozitivní naopak považuji, že se veřejně mluví o změně taktiky ATO. Prezident Petro Porošenko se nechal slyšet, že bychom měli teroristům omezit jejich pole působnosti. Postupně tedy kolem nich stahovat smyčku, aby jim nemohly být dodávány zbraně a munice zvenčí. Je jisté, že bychom to měli provést rychle a co nejdříve. Nemůžeme dát nepřátelům čas, aby se zformovali v obranné linii. Pevně věřím, že naše nová strategie bude úspěšná," přeje si Tymčuk. 

„Je rovněž dobré slyšet, že oblast Doněcku, Luhansku a Horlivky je v našem obklíčení. Zdejší teroristické skupiny jsou blokovány a odříznuty od vnějšího světa. ATO se nyní zaměřuje na nejdůležitější oblasti, kam proudí naše vojska v plné síle. Musíme jít trpělivě krok za krokem a snažit i nadále rozdělit separatisty na několik samostatných proudů. Poté je tak snadno porazíme," je přesvědčen Tymčuk. 

„Na závěr svého dnešního blogu bych chtěl pochválit německou kancléřku Angelu Merkel za to, že i nadále podporuje sankce proti Rusku. Nechala se slyšet, že jejich pokračování je nutné a jedině tak nás bude Rusko respektovat. Díky za její slova. Jsem rád, že se její postoj po sestřelení malajsijského letadla změnil k lepšímu a ona konečně přestala k Putinovi chovat jakékoli sympatie. Kéž by v Evropě bylo více takových politiků!" přeje si v závěru svého blogu Tymčuk.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…