Nejvlivnější skupiny mohou definitivně pohřbít náš svět. Petr Hájek odkrývá utajované vazby

24.01.2015 20:31

Americký prezident Barack Obama v tradičním poselství o stavu unie vykreslil před Američany svět, v němž se Spojeným státům povede dobře. Stejně tak čekají dobré časy Evropskou unii, která začala tisknout peníze ve velkém. Nebude se dařit jen Rusku. Na první pohled zářivá budoucnost. Jenže Petr Hájek na serveru Protiproud přidává informace, které se v Česku hned tak nedočtete. Nejsou to informace pro Západ nijak veselé. Blíží se prý katastrofa.

Nejvlivnější skupiny mohou definitivně pohřbít náš svět. Petr Hájek odkrývá utajované vazby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolary, ilustrační foto

Pokud někdo bezvýhradně věří zpravodajství z médií hlavního proudu v čele s Českou televizí, musí mít pocit, že nás čekají zlaté časy.

"Takové pocity musí mít každý věrný a důvěřivý konzument nepřetržitých orgií mystifikací České televize a v zásadě celého mediálního mainstreamu. Lhaní si do kapsy dosahuje v poslední době výšin, o nichž propagandisté socialistického Československa ani nesnili. Na první pohled je to trochu záhada: Kam až to chtějí soudruzi novináři táhnout? Vždyť přece v jednom okamžiku i ti ‘nejspolehlivější‘ občané narazí na tvrdou realitu. Co potom? No jako vždycky. Bez jakéhokoli předělu či vysvětlování začnou prostě hrát jinou píseň, jako by ta předchozí na hitparádě nikdy nebyla. Z maléru se obviní Rusko, extrémisté či prezident Zeman, případně nějací nepodstatní politici. Andrej Babiš mezi nimi určitě nebude. A média už vůbec ne," píše Hájek.

Obratem ale přidává informace, které ani trochu nevypovídají o nadcházející zářné budoucnosti. Vychází přitom z informací obsažených v článku s názvem: 11 předních ekonomů se shoduje - náš svět dluhu je na pokraji kolapsu. Jeho autorem je J. D. Heyes.

Manipulace obřích rozměrů, krytá vojenskou silou USA

V souladu s provoláním prezidenta Obamy i média a mnozí ekonomové nabádají občany, aby utráceli, utráceli a utráceli. Nemají si dělat hlavu z toho, že je to na dluh. Podle Hájka jde o mediální manipulaci s lidmi nevídaných rozměrů pod taktovkou USA. Je například zřejmé, že se uměle manipuluje s cenami ropy, zlata i dalších komodit.

Realita je prý dokonce tak zlá, že jí lze přirovnat k nezákonnému obohacování skrze tzv. letadlo. Vlády operující s dolarem a eurem to jen provozují v mnohem větším měřítku. Dopad tohoto letadla bude podle Hájka velmi tvrdý. Americká centrální banka FED tiskla ničím nekryté dolary v obrovském měřítku.

"Americká centrální banka (FED) je institucí z nejtajemnějších a nejtemnějších. Fakticky je v soukromých rukou – jen pořádně nikdo neví, čí mají ty ruce tělo. Tedy on to někdo ví, jen veřejnost ne. Tato ‘banka‘ tiskne peníze a ‘prodává‘ je vládě. Jeden z prezidentů Spojených států kdysi varoval, že pokud Američané dopustí, aby se ‘výroba peněz‘ dostala do privátních rukou, druhý den se probudí jako cizinci ve své zemi. To se jim stalo již v první polovině minulého století – a nic," varuje autor. Tedy, ono nic není tak docela pravdivé. Dolar je od té chvíle až dodnes kryt vojenskou silou USA.

Euro nekryje žádná armáda a Singer splnil zadání Západu

K uvolnění měny přikročila i Evropská centrální banka, jenže euro není kryto vojenskou silou EU, takže nás čeká bolestný pád. Vidí to i Němci, kteří proti tomuto uvolňování protestují, neboť se oprávněně bojí konce EU. To je podle Hájka projekt, kterým se Němci pokusili ovládnout Evropu bez pušek a děl. Česká národní banka navíc dělá oslabováním koruny totéž co FED a ECB, čímž usadila Česko na palubu stejného letadla.

"Šéf ČNB Miroslav Singer je prostě prodlouženou rukou západních finančních ‘kouzelníků‘, kteří s hospodářstvím jednotlivých států manipulují tak, aby to vyhovovalo ‘vládcům v temném pozadí‘. Protože mu již brzy skončí funkční období, jistě jej najdeme v nějaké významné zahraniční finanční instituci. Splnil svůj úkol," míní Hájek. Ke guvernérovi navíc dodává, že prý je dobrým přítelem Zdeňka Bakaly a Karla Schwarzenberga.

K dovršení všeho zlého chtějí evropské elity EU podřídit ekonomicky Spojeným státům skrze smlouvu TTIP.

Evropa může Rusko prosit o pomoc

Rusko se však diktátu centrálních bankéřů Západu a majitelům FEDu vzepřelo, za což je teď trestáno. Jakým právem? Podle Hájka zkrátka právem silnějšího, přičemž záminkou k trestu je dění na Ukrajině. Výsledek ale možná bude přesně opačný.

"Protože ale jak známo žádný lidský plán nikdy stoprocentně nevyjde, je docela pravděpodobné, že Rusko tento útok na svou samostatnost ustojí a v důsledku na něm dokonce možná i vydělá. Rodící se projekt nové rezervní měny zemí BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika) či rodící se Euroasijská unie – spolu s nezbytnými vnitřními hospodářskými reformami, k nimž nyní bude muset Rusko přistoupit – jej na poslední chvíli oddělí od nemocného organismu euro-americké ekonomiky. Snadno se tak může stát – pokud se Západu tonoucímu v hluboké krizi nepodaří vyvolat zničující válku – že bude Evropa nakonec prosit Rusko o pomoc," pokračuje v rozvíjení svého pohledu na dění ve světě Hájek.

Celý text Petra Hájka najdete ZDE

Aby svá tvrzení podpořil, přidal výroky několika ekonomů, o kterých hovořil výše zmíněný Heyes.

"Zhroucení cen ropy zplodí další finanční krizi. Bude souviset s podřadnými (lacinými) dluhopisy, vydanými k financování hrátek s břidličnou ropou (shale oil) v Severní Americe. Pohybují se v oblasti půl bilionu (!) dolarů v podřadných dluhopisech, které se nacházejí v účetních knihách velkých finančních institucí západního světa. Až se tyhle dluhopisy začnou hroutit, ohrozí život těchto finančních institucí. To bude signál pro Centrální banku (FED), aby přispěchala se čtvrtým kolem kvantitativního uvolňování," varuje např. Rob Kirbi s dovětkem, že vlády dříve či později sáhnou ke konfiskaci peněz občanů z jejich účtů.

John Ing tvrdí, že nás čeká katastrofa, proti níž byla finanční krize z roku 2008 jen slabým čajíčkem. Gerald Calente tvrdí, že Západ hraje letadlo, ale v ruce už nemá žádné karty. Lidé navíc v tuto hru zttrácejí důvěru a až jí ztratí úplně, nastane panika nejen na Wall Street.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…