Nejvýraznější osobností loňského roku je prezident Zeman. Převálcoval i Gotta

25.02.2015 17:27

Většina občanů považuje za nejvýraznější osobnost loňského roku Miloše Zemana. Vyplývá to z reprezentativního šetření Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu Akademie věd ČR, které proběhlo ve dnech 2. až 9. února na reprezentativním vzorku 1069 občanů starších 15 let.

Nejvýraznější osobností loňského roku je prezident Zeman. Převálcoval i Gotta
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman při setkání s občany v Dobrušce

Respondentům výzkumu byla položena otázka: "Kdo byl podle vás nejvýraznější osobností veřejného života v České republice v roce 2014? Můžete uvést až dvě různá jména."

Z výsledků vyplývá, že za nejvýraznější osobnost českého veřejného života v loňském roce je pokládán prezident Miloš Zeman, kterého uvedlo celkem 57,5 % respondentů. Na druhém místě skončil místopředseda vlády, ministr financí a lídr hnutí ANO Andrej Babiš (40 %) a třetí premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka (14,5 %).

Další osobnosti se ve výzkumu objevily v méně než pěti procentech případů. Na čtvrtém místě tak se značným odstupem skončil známý zpěvák Karel Gott (4,5 %), na pátém místě loni zesnulá zpěvačka Iveta Bartošová (3,5 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…