Nejvyšší soud zamítl dovolání exposlance Wolfa

05.09.2013 15:51

Nejvyšší soud zamítl dovolání bývalého poslance Petra Wolfa v kauze dotačního podvodu. České televizi to sdělil mluvčí NS Petr Knötig. Wolf se přitom už několik měsíců skrývá před policií.

Nejvyšší soud zamítl dovolání exposlance Wolfa
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Podle názoru Nejvyššího soudu bylo dovolání zjevně neopodstatněné, a proto bylo také odmítnuto. Zatím se o tom blíže nelze moc bavit, protože naše odůvodnění dosud nebylo doručeno účastníkům řízení," řekl Knötig pro ČT 24. "Rozhodnutí Nejvyššího soudu je konečné a není proti němu žádný opravný prostředek přípustný. Rozhodnutím Nejvyššího soudu tato kauza končí."

Po Wolfovi se pátrá bez úspěchu. Pokutu ale přesto splácí

Wolf byl odsouzen za zneužití dotace od Ministerstva životního prostředí. Získal jedenáct milionů na dva výzkumné projekty pro svou firmu UT 2002. Místo projektů však peníze utratil za počítače, soukromé cesty a návštěvy akvaparku.

Kde se v současnosti Petr Wolf nachází, se neví. Policie po něm pátrá bez úspěchu, třebaže na něho byl vydán i mezinárodní zatykač. Kromě trestu vězení má zaplatit pětimilionovou pokutu. Tu ovšem splácí, jak bylo dohodnuto. Na účet Krajského soudu v Ostravě už poslal 3,5 milionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…