Nejvyššímu šéfovi mládežníků ODS prý hrozí až 8 let v base

16.10.2013 7:23

Kvůli křivému obvinění se v úterý zpovídal před plzeňským soudem čerstvý absolvent plzeňských práv a předseda mládežnické organizace ODS Mladí konzervativci Jiří Fremr. Informoval o tom server Novinky.cz.

Nejvyššímu šéfovi mládežníků ODS prý hrozí až 8 let v base
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Fremrovi podle serveru hrozí až osmiletý nepodmíněný trest vězení. Kauza začala v roce 2010, kdy mladý politik při návratu z májky zmlátil řidiče Miloše Knedlhanse a dostal za to dvouletou podmínku. Fremr, kterému za těžkou újmu na zdraví hrozil nepodmíněný trest, zpočátku stavěl svoji obhajobu na tvrzení, že ho Knedlhans fyzicky napadl. Obvinil také zasahující policisty, že jej při zákroku fyzicky napadli.

Tuto verzi při prvních výsleších potvrzovali i Fremrovi spolužáci z právnické fakulty, kteří však později před soudem přiznali, že neříkali pravdu. Soud nakonec jednoznačně určil jako viníka Fremra a vyvrátil i to, že by policisté vůči němu nepřiměřeně zakročili. V reakci na rozsudek nechal žalobce Fremra trestně stíhat stejně jako svědky, kteří v jeho prospěch lhali.

Fremr stále trvá na tom, že policisté na místě incidentu postupovali nestandardně. „Dokonce za mnou druhý den přišli a nabídli mi dohodu s tím, že oni nebudou řešit, že jsem jim nadával, a já na oplátku nebudu nikde hlásit, že mě tam zmasírovali,“ cituje server Novinky.cz Fremrovu výpověď u soudu.

A jak celou věc viděl poškozený Miloš Knedlhans? „Posílal za mnou tehdy právníky, abych to za peníze stáhnul. Mluvili o tom, že je před volbami a že kdyby se toho chytil tisk, tak je to špatné,“ prohlásil Knedlhans.

Loňský rozsudek Fremrovi neublížil. Podle serveru ho totiž očistil prezident Václav Klaus v rámci novoroční amnestie. Jako netrestaný tak v politice působí dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…