Nejvýznamnější ruská televize informovala o české demonstraci

19.02.2013 18:39

VIDEO UVNITŘ Podrobná zpráva o nedělní demonstraci na podporu srbského Kosova v Praze se dostala dokonce i na první kanál hlavní ruské televize Rossija 1. Reportáž přináší i krátký rozhovor s poslancem ČSSD Jaroslavem Foldynou, který odtržení Kosova srovnal s Mnichovskou dohodou.

Nejvýznamnější ruská televize informovala o české demonstraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí proběhla demonstrace proti uloupení Kosova Srbsku

Na protestní akci, kterou pořádalo sdružení Přátelé Srbů na Kosovu, totiž vystoupil i ruský spisovatel a analytik Sergej Chelemendik, jehož knihy četly miliony Rusů. Ten i kvůli přítomnosti významné ruské televize část projevu přednesl v rodném jazyce.

„Všichni jsme Srbové,“ cituje ruská televize z Chelemendikova projevu, který parafrázoval známá slova J. F. Kennedyho z Berlína. Jestli je možné s evropským národem naložit tak, jak se to nyní děje se Srby, pak se tak jednou může dít všude. Pokud nezvládneme ochránit Srby, jsme další v pořadí,“ uvedl.

Rossija 1 v reportáži také zmiňuje, že Srby razantně podpořil slavný hollywoodský herec Tom Hanks, který, jak napsal srbský deník Pravda.rs, vzkázal, že „Kosovo je Srbsko“ a zmínil i konkrétní příklady albánského teroru na srbských obyvatelích Kosova. Přestože o pražské akci, které se zúčastnilo odhadem tři sta lidí, přinesl podrobnou zprávu hlavní televizní kanál Ruské federace, česká média tomu paradoxně téměř žádný prostor nedala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…