Jdou po mě, chtějí zlikvidovat policii, ale já jim ji nedám, čertí se Červíček

19.10.2013 16:15

Policejní prezident Martin Červíček má jasno. Pokud zůstane policejním prezidentem, bude zuby nehty bránit policii před možnou destabilizací. K té by mohlo dojít právě v těchto dnech, kdy očištěný někdejší šéf policie Petr Lessy dává najevo, že by se rád vrátil na svůj post. V rozhovoru pro deník Právo přitom Červíček naznačuje, že existují skupiny, pro které je policie nepohodlná. Záleží ale také na tom, co udělá ministr vnitra v demisi Martin Pecina (SPOZ).

Jdou po mě, chtějí zlikvidovat policii, ale já jim ji nedám, čertí se Červíček
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Červíček jednoznačně uvádí, že jeho nadřízeným je ministr vnitra. Tím je v tuto chvíli Martin Pecina kandidující za SPOZ v Moravskoslezském kraji. Jen on by měl rozhodnout, kdo bude policejním prezidentem. Červíček hodlá jeho rozhodnutí ve věci policejního prezidenta respektovat, ať bude jakékoli, Policejní prezident tvrdí, že jeho vztahy s ministrem v demisi jsou korektní, o čemž svědčí např. i Pecinova snaha o nárůst počtu policistů.

Zároveň však platí, že existují skupiny, kterým by případná destabilizace policie bez jasného vedení jednoznačně vyhovovala.

„Všichni víme, že tu jsou různé skupiny lidí, které se snaží některé věci ovlivňovat, ale pokud k tomu budu mít možnost, tak já to ovlivňování do policie nebudu chtít vpustit... V tu chvíli se totiž přestává pracovat a místo toho se přemýšlí o něčem jiném. Jestli tohle někdo chce, tak já budu dělat vše pro to, aby tomu tak nebylo,“ zdůrazňuje Červíček.

Úřadující šéf policie prý už zaznamenal snahy o diskreditaci své osoby. Objevily se spekulace o tom, že nepsal vlastní vysokoškolskou práci a dopustil se plagiátorství. Podobné spekulace Červíček jednoznačně odmítá a poukazuje na to, že se ve stejném smyslu vyjádřila i policejní akademie. I tato instituce odmítla, že by se Červíček dopustil plagiátorství. Podobné pomluvy jsou ale podle Červíčka nepříjemné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…