Někdo nás šmíruje, bojí se politici vládní koalice. Takže přijali opatření

31.05.2016 13:35

Vztahy mezi dvěma největšími stranami vládní koalice jsou nadmíru napjaté. Všudypřítomná paranoia ochromuje nejen vzájemnou komunikaci, ale i mysl jednotlivých politiků. Dokonce už i KDU-ČSL zabezpečuje svoje kanceláře před odposlechy a mluvit do telefonu už se nechce takřka nikomu. Taková atmosféra tu podle Sabiny Slonkové z webu Neovlivní.cz už dlouho nebyla.

Někdo nás šmíruje, bojí se politici vládní koalice. Takže přijali opatření
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Sabina Slonková

Ve vládní koalici se šíří paranoia. Od chvíle, co vyplul na povrch obsah schůzky místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka ohledně Škoda Transportation, si v ANO někteří lidé myslí, že jsou sledováni.

„Potýkají se s tím už delší dobu, tohle je jen utvrdilo,“ uvedl zdroj blízký hnutí s tím, že poslanci za odposlechy vidí konkurenční ČSSD. Její poslanci však pojímají podobné podezření právě vůči hnutí ANO.

„Politici přitom mají jasno, kdo konkrétně by se měl na špiclování podílet,“ tvrdí Slonková. ČSSD viní Babiše, ANO zase Milana Chovance, oba na to totiž mají prostředky. Nikdo však není schopen svoje tvrzení řádně doložit, a tak se jedná o pouhé domněnky.

Avšak i domněnky stačí k tomu, aby proměnily způsob komunikace. Politici nyní používají aplikace na šifrování zpráv, někteří mají dokonce takový strach, že po nich zůstane něco, co by někdo mohl využít, že píší na mazací elektronické tabulky. „Mimochodem – takto se dost často nabízely úplatky,“ píše o jejich běžném používání Slonková.

Celý text zde

Existuje pouze jediný doložený případ, že někdo měl informace, kterými by rozhodně neměl disponovat. Jednalo se o kauzu poslance Ladislava Šincla, na nějž měl Andrej Babiš celou složku dat, které údajně nešlo získat jinak než v terénu. Babiš však tvrdil, že šlo o veřejně přístupná data.

„Politici jsou teď pod mnohem větším drobnohledem, a to i ze strany konkurence,“ řekl Šincl s tím, že od té chvíle, co Babiš přišel s jeho složkou, je připraven na cokoliv a snaží se nezavdat nikomu žádnou příčinu.

Dokonce i KDU-ČSL, které se zatím paranoia tolik netýká, zabezpečuje některé svoje kanceláře proti odposlechům.

„Politici, kteří jsou přesvědčení, že je konkurence špicluje, přitom zapomínají na ještě jednu možnost. Ten, kdo je sleduje, nemusí být najatý konkurencí, ale může jít o policisty či agenty tajných služeb,“ dodává Slonková a zmiňuje skutečnost, že jedním z cílů BIS je chránit ekonomické zájmy ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…