Někdo svolává lidi na pohřeb Miloše Zemana. ,,Hoďte ho do škarpy," stojí na pozvánce. A Miroslav Kalousek...

11.10.2017 12:33

Na Facebooku je možné svolat prakticky cokoliv. Nejnovějším výkřikem kreativity je dílko odpůrců prezidenta Miloše Zemana, kteří chtějí hlavu státu pohřbívat. Má to být státní pohřeb, jak se na hlavu státu sluší, a konat se má 12. prosince.

Někdo svolává lidi na pohřeb Miloše Zemana. ,,Hoďte ho do škarpy," stojí na pozvánce. A Miroslav Kalousek...
Foto: Hanka Brožková KPR
Popisek: Miloš Zeman s generálním tajemníkem OSN Antóniem Gutteresem

Jako pořadatel celé akce je uvedena recesistická skupina TMBK, místem konání má být Pražský hrad. Na pozvánce na akci je vyobrazen mluvčí Jiří Ovčáček, držící prezidentův portrét, kterak kráčí v průvodu vedle ruského prezidenta Vladimira Putina. Za nimi je vidět též zpěváka a prezidentova sympatizanta Daniela Hůlku a dvojici prezidentových spolupracovníků Vratislav Mynář – Martin Nejedlý. Samotný prezident je vezen na lafetě děla, zabalen do ruské vlajky.

V diskusi na stránce akce se objevovaly kromě praktických dotazů, například zda přijedou zesnulému zahrát Alexandrovci, i názory, že po zhlédnutí vystoupení prezidenta v Radě Evropy takovéto vyústění jeho života nepřekvapuje.

Aktivista Jan Vrobel se ptal, jestli bude prezident „zpopelníčkován“. Jako odpověď přišlo, že nikoliv, že bude naložen v lihu. Objevily se i nápady, že by měl být nesen prezident Zeman Prahou v nafukovacím člunu.

Další se zajímali, zda bude pro mimopražské prezidentovy sympatizanty vypraven autobus Zemák a na jakou adresu je možné zasílat „kundolence“.

Někteří by ale volili jiné řešení: „To bude drahý... Nestačilo by pohodit do škarpy?“ ptal se jeden z diskutujících.

K tématu potenciálního úmrtí prezidenta Zemana se vyjádřil i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten připsal svůj komentář k článku, který popisoval Zemanův výrok směrem ke kameramanovi ČT v Radě Evropy ve Štasburku. „Vyžeňte toho kameramana, nebo ho zabiju,“ pronesl tehdy prezident.

Kalousek k tomu na Twitteru poznamenal:

„Zabíjet ho nechci,ale vyhnat ho musíme. Nejpozději v lednu. Už té ostudy bylo dost.“

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …