Několik stovek imigrantů ročně uživíme bez problémů. Martin Komárek si sedl k otázkám čtenářů a začal vysvětlovat

01.07.2015 10:38

Poslanec ANO Martin Komárek opět po čase odpovídal čtenářům na svém profilu na ParlamentníchListech.cz. Zatímco minule odmítl, že by urážel exministra Miroslava Kalouska, nyní se věnoval výhradně otázce imigrantů. Jejich přijímání, pokud splní podmínky pro udělení azylu, je podle Komárka naší povinností podle mezinárodního práva.

Několik stovek imigrantů ročně uživíme bez problémů. Martin Komárek si sedl k otázkám čtenářů a začal vysvětlovat
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Jedna ze čtenářek Komárkovi napsala, že v minulých volbách volila hnutí ANO, ale teď toho začíná litovat. Zejména ji prý zaujalo, když při předávání petice proti povinnému přijímání uprchlíků mluvil o tom, jak musíme pomáhat Řecku a Itálii. „Šel jste do politiky, abyste hájil zájmy občanů ČR nebo zájmy Řecka a Itálie?“ nechápe čtenářka.

Komárek ji poučil: „Vážená paní,není dobře poslouchat nějaká ‚prý‘.“ Nic takového prý neřekl a povinné kvóty nepodporuje. Jediné, co prý řekl, je že je třeba pomáhat lidem, kteří jsou ve vlastní zem v ohrožení života. Tento příkaz dává i mezinárodní právo.

„Víte prosím, že za tři roky války bylo v Sýrii zabito 300 000 lidí, z drtivé většiny civilistů, 2,5 milionu uprchlo před nelítostnou válkou za hranice a dalších 5 milionů bylo nuceno opustit domovy?“ poučil čtenářku závěrem.

Všechny otázky a odpovědi Martina Komárka si přečtěte ZDE

Jiného čtenáře zajímalo, zda Komárek ze svého poslaneckého platu přispěje na pomoc těmto „takzvaným uprchlíkům“. Komárek mu odpověděl, že nechápe otázku. „Pokud nenastane celosvětová katastrofa, země má dost prostředků ve státním rozpočtu, aby uživila několik stovek azylantů ročně,“ věří. Mezinárodní právo nám podle Komárka ukládá povinnost přijmout každého žadatele o azyl, který splní podmínky. Dodává ale, že to není případ ekonomických imigrantů, mezi kterými bychom si měli pečlivě vybírat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…