Nekritické přijímání verze obhajoby. Nesouhlasíme. Ištvan hovoří o odvolání soudkyně, která rozhodla o Nečasové

17.06.2016 22:49

Ke dnešnímu rozsudku nad Janou Nečasovou a zpravodajci Milanem Kovandou, Ondrejem Páleníkem a Janem Pohůnkem se vyjádřil v dnešních Událostech, komentářích České televize vrchní státní zástupce Ivo Ištvan.

Nekritické přijímání verze obhajoby. Nesouhlasíme. Ištvan hovoří o odvolání soudkyně, která rozhodla o Nečasové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

„S rozhodnutím soudu nesouhlasíme. Máme pocit, že se soud nevypořádal se všemi pokyny odvolacího soudu,“ uvedl vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Odvolací soud podle něj asi na 40 stránkách zhodnotil dosavadní postup. „Z toho odůvodnění, které jsme slyšeli, se však soud neřídil,“ míní Ištvan. „Bylo uvedeno například, že má přihlédnout k tomu, že byly zajištěny záznamy o sledování poškozené Nečasové, byl zajištěn listinný důkaz, že jde o sledování, k němuž musí mít povolení, a byly zajištěny celé řady dalších důkazů... To odůvodnění, které nyní soudkyně uvedla, není přesvědčivé,“ dodal Ištvan.

„Rozhodnutí soudu prvního stupně už bylo dvakrát zrušeno, což se nestává příliš často. O něčem to jistě svědčí. Soud nekriticky přijímá verzi obhajoby,“ řekl také vrchní státní zástupce. Odvolacímu soudu pravděpodobně také navrhne odvolání soudkyně Heleny Králové, která o celém případu dodnes rozhodovala. „Proč soudkyně rozhodla tak, jak rozhodla, nevím. To je otázka na paní soudkyni,“ odmítl Ištvan spekulovat nad tím, zda je soudkyně podjatá. 

Veškeré úkony na Úřadu vlády byly podle Ištvana povoleny soudem a byly nutné. „Aby byly zajištěny důkazy, které se nyní předávají soudu,“ dodal Ištvan. Politiku podle svých slov nesledují. „Naši činnost nemůžeme přizpůsobovat politickým zájmům,“ vyjádřil se k tomu, že po zásahu Ištvana padla vláda.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…