Nelegálních cizinců u nás přibývá. Policie dnes zveřejní přesná čísla

04.02.2016 6:05

Cizinecká policie dnes zveřejní informace o narůstajícím počtu nelegálně pobývajících cizinců v Česku za loňský rok. Za prvních jedenáct měsíců zadržela 8175 nelegálně pobývajících cizinců, což bylo meziročně o 3799 více. Nejčastěji policisté zadrželi občany Sýrie, následovali Ukrajinci, Afghánci, Kuvajťané a Iráčané.

Nelegálních cizinců u nás přibývá. Policie dnes zveřejní přesná čísla
Foto: MPSV
Popisek: Celkové počty zaměstnaných cizinců v ČR podle lokality

Loňský počet zadržených uprchlíků už několik měsíců před koncem roku překonal údaje za celý rok 2014. Tehdy jich bylo v Česku zadrženo 4822.

V Česku platí od poloviny června zvýšené policejní kontroly, které se týkají zejména krajů sousedících s Rakouskem. Policie od začátku zvýšených kontrol podle aktuálních údajů ministerstva vnitra do úterní půlnoci chytila 3333 běženců, kteří byli v Česku nelegálně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…