Nelžu, nekradu a ta stará parta se s tím neumí srovnat. Po příštích volbách s tím něco udělám, slíbil Babiš našim čtenářům

18.03.2016 21:36

Z PROFILŮ Otázky ohledně migrační krize, možného zákazu chovu kožešinových zvířat, koaličních sporů i toho, jak relaxuje, zodpovídal v poslední době na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz ministr financí Andrej Babiš.

Nelžu, nekradu a ta stará parta se s tím neumí srovnat. Po příštích volbách s tím něco udělám, slíbil Babiš našim čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Čtenář „venos“ poukázal na to, že ANO je sice slovně proti migraci, ale zamítlo zpřísňující návrhy Úsvitu. „Jestli tam byly chyby, proč jste nepřišli s něčím vlastním? Mluvíte jenom o tom, co by měla dělat Evropa, ale na úrovni ČR neděláte nic… Až migranti zjistí, že to tu není o tolik horší než v Německu. Tam živoří ve stanech, zde jim vaši Vokřálové a Zlatuškové budou nabízet byty a stipendia na VŠ. A ČT bude do celého světa vytrubovat, jak je tady vítáme,“ obává se čtenář.

Babiš upozornil, že sám Úsvit uvádí, že jeho návrhy reagují na situaci, kdy v Česku roste počet imigrantů, kteří se zde nekontrolovatelně pohybují a nemají často co ztratit. „Všiml jste si něčeho podobného? Opravdu tady máme nějaké uprchlíky, nebo k nám někteří chtějí?! Věřte mi, že já na úrovni vlády, ale i při svých návštěvách v Bruselu dělám, co je v silách ministra financí, abych na prvním místě uhájil bezpečnost českých občanů,“ uvedl Babiš.

Ujistil, že to nejsou jen planá slova a populistické nerealizovatelné návrhy. „Byl jsem to já, kdo jako první řekl, že by NATO mělo zasahovat v Egejském moři. Všichni se mi smáli, teď už se NATO postupně zapojuje a i další evropští státníci žádají jeho větší podporu,“ uvedl. Podotkl, že žádné migranty se sem ve velkém rozhodně nechystá nikdo dovážet.

Zákaz chovu kožešinových zvířat nepodpořím

Další čtenářka se ptala, zda Babiš podpoří zákaz kožešinových farem. Babiš uvedl, že otázkou zákazu chovu kožešinových zvířat se v říjnu 2015 zabýval podvýbor zemědělského výboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství a následně v listopadu 2015 zemědělský výbor a přijal usnesení, že považuje aktuální stav legislativy v této věci za dostatečný a nepodporuje plošný zákaz chovu kožešinových zvířat.

„Jednoznačný zákaz chovu kožešinových zvířat považuji za radikální zásah do podnikatelské sféry a návrh zákona nepodpořím,“ uvedl s tím, že pokud bychom v České republice tento chov zakázali, mnoho se nezmění a výrobky z kůže a kožešin se budou dovážet například z Číny nebo z jiných států. „Jsem přesvědčen, že úroveň chovu kožešinových zvířat v těchto zemích je na nesrovnatelně horší úrovni než u nás,“ dodal s tím, že pod tlakem důkladných kontrol Státní veterinární správy se počet farem za posledních několik let několikanásobně zredukoval na pouhých devět farem. „Nemyslím si proto, že je nyní důvod pro přijímání likvidačního zákona a celou problematiku považuji za mediální záležitost,“ dodal Babiš.

Nelžu, nekradu a ta stará parta se s tím neumí srovnat

Jarku zklamalo, že tato vláda se začíná podobat díky podrazům koaličních partnerů Nečasově vládě. „Není čas něco s tím udělat? ČSSD zklamala své voliče a KDU-ČSL? Tak se přece koaliční partner nechová,“ uvedla Jarka. Babiš mimo jiné uvedl, že koaliční partneři mu s vážnou tváří radí, že by měl svůj majetek převést na ženu, jako to udělal ministr Jurečka, a tvářit se, že je najednou vše v pořádku.

„Nemíním hrát takové hry. Nelžu, nekradu, jsem transparentní a ta stará parta se s tím neumí srovnat. Zároveň se s nimi nechci hádat, ani po sobě pokřikovat do médií. Pořád jsem přesvědčený, že na to Češi nejsou po tom, co tady předváděli, Nečas, Kalousek, Bárta nebo předtím Paroubek a Topolánek, zvědaví.

Proto s tím chci „něco udělat“ až při řádných volbách. A doufám, že mě v tom svým hlasem podpoříte,“ uvedl Babiš.

I obchodník na aukru bude muset mít EET

Další otázka směřovala k tomu, zda bude muset mít obchodník na Aukru a podobných serverech elektronickou evidenci tržeb. „I obchodník na Aukru nebo jiném e-shopu (tedy samozřejmě pokud je podnikatel) bude muset mít elektronickou evidenci tržeb. Stejně to bude platit i pro stánkaře na tržnicích, taxikáře a další profese. Rozdíl bude jen v tom, kdy budou muset začít evidovat – obchodníci začnou od jara 2017, taxikáři až o rok později. Nakonec se však bude evidence týkat všech nezávisle na oboru nebo velikosti obratu. Právě proto, aby v systému nebyly výjimky, které by bylo možné zneužívat,“ vysvětlil Andrej Babiš.

Vaše podpora mi dodává potřebnou energii

Jiný čtenář vyjádřil obavy o ministrovo zdraví. „Zajímalo by mě, kdy relaxujete a trávíte čas s rodinou? Do televize chodíte vždy připraven, chodíte mezi lidi, na podporu svých zákonů děláte kampaně za své peníze, lidi se od vás dočkají odpovědi… Nezapomínejte, že zdraví je jen jedno a za peníze si ho nekoupíte, tak ať vám dlouho slouží,“ popřála čtenářka, která se podepsala jako „Carmen“.

Babiš přiznal, že na relax a odpočinek s rodinou moc času není. „Snažím se jim věnovat alespoň soboty, a když mají děti prázdniny, zmizím s nimi třeba na hory nebo někam k moři, ale teď jsem musel kvůli Kalouskovi a ODS dovolenou s dětmi zrušit kvůli schůzi k Čapímu hnízdu. Ani tam ale neumím úplně odpočívat a žena se často oprávněně zlobí, že tam ze mě moc nemají. Vím, že bych měl opět začít cvičit a hlavně více spát. Ale při tom mém vytížení to teď prostě není možné. Jednou jsem se do toho boje pustil a teď se jen tak nevzdám,“ odpověděl Babiš a poděkoval za podporu, která mu prý dodává potřebnou energii.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…