Nemá web, nemá Facebook, ve sněmovně mluví dvakrát za rok a jmenuje se Babiš. Miloš Babiš

30.07.2015 14:44

Poté, co ParlamentníListy.cz ve středu uveřejnily materiál o pracantovi hnutí ANO Janu Volném, který je oblepený funkcemi, ale výsledky jsou jaksi neviditelné, ozval se naší redakci jeden z poslanců Babišova hnutí. Ten upozornil ještě na jednu raritu, kterou mezi volenými zastupiteli představuje Babišův jmenovec Miloš.

Nemá web, nemá Facebook, ve sněmovně mluví dvakrát za rok a jmenuje se Babiš. Miloš Babiš
Foto: Hnutí ANO
Popisek: Miloš Babiš, poslanec hnutí ANO

Ten se do Poslanecké sněmovny dostal v roce 2013 z nevolitelné pozice, byl třináctý. Většina poslanců, kromě jeho samotného, připisuje osud politika příjmení. Miloš Babiš ne, když řekl, že ho lidé znají díky práci. Jeho společnost, Auto Babiš s.r.o., je autorizovaný dealer a servis Citroën, sídlící v Mnichovicích. Obec samotná má 2669 obyvatel, přičemž počet jeho přednostních hlasů značně převýšil osmitisícovku. Jaroslava Jermanová, podle kolegů značně ambiciózní poslankyně hnutí a jednička ve středních Čechách, získala pouhou polovinu, 4 641 přednostních hlasů.

Miloš Babiš nemá webové stránky, ParlamentníListy.cz za dobu působení neobdržely prakticky jedinou jeho tiskovou zprávu či prohlášení a marně se Miloš Babiš hledá na Facebooku. Naše redakce jeho profil nenašla. A tak jsme museli vycházet z aktivity ve sněmovně.

Od října 2013 vystoupil Miloš Babiš na čtyřech schůzích. Řadí se tak mezi nejvíc neznámé tváře hnutí. První krok do neznáma učinil vloni 18. března, když se zapojil do debaty o problematice průzkumných prací a těžby zlata v České republice. Měl zhruba dvouminutový proslov, na jehož konci mu kolegové zatleskali. Pak si dal pět měsíců pauzu a promluvil až v září. No a naposledy se ujal slova v lednu, tedy před šesti měsíci.

Ačkoli sídlí středočeské ANO na příznačné adrese: Babická 2329 na Praze 4, v jeho orgánech se Miloš Babiš neocitnul. Není ani vedení kraje, ani ve vedení krajských organizací hnutí. Podle našich informací se s ním Jaroslava Jermanová, toužící po postu hejtmanky a šéfky Sněmovny, nemá příliš v lásce.

Záplatu na absenci stranických funkcí Miloš Babiš získal prostřednictvím oblíbených a hezky placených pozic ve sněmovně. Je ve výboru pro životní prostředí, podvýboru pro financování péče o životní prostředí a konečně v podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství. Péče o zvířátka je mezi Babišovci zřejmě něco jako listy Ginkgo biloba pro Vonty ze Stínadel. Zde je totiž uklizeno hned několik poslanců ANO. Jim vévodí Jan Volný, místopředseda hnutí, najdeme zde i jména jako Margita Balaštíková nebo Pavel Čihák, oba z ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…