Nemají rádi židy! Miroslav Kalousek odhalil, proč chce Babišova vláda danit církevní restituce

23.01.2019 19:11

Poslanecká sněmovna dnes hlasy hnutí ANO Andreje Babiše, SPD Tomia Okamury, ČSSD a komunistů prosadila zdanění finančního narovnání majetkového vztahu mezi státem a církvemi. O tomto vyrovnání podepsal stát s církvemi i smlouvu. Dnes se rozhodl tuto smlouvu jednostranně změnit. Pravicová opozice hlasovala proti tomuto návrhu. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se rozzuřil. A nastal mazec.

Nemají rádi židy! Miroslav Kalousek odhalil, proč chce Babišova vláda danit církevní restituce
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Když vláda premiéra Petra Nečase prosadila majetkové vyrovnání státu s církvemi, Miroslav Kalousek byl ministrem financí. ČSSD už tehdy říkala, že vláda byla vůči církvím příliš velkorysá, a až bude sociální demokracie u moci, na toto majetkové vyrovnání si posvítí. Vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) to však neudělala. Lidovci se jako koaliční strana stavěli důrazně proti.

Anketa

Vítáte novou mezivládní smlouvu mezi Německem a Francií?

4%
96%
hlasovalo: 9284 lidí

Zdanění finanční části majetkového narovnání s církvemi prosadili až komunisté, kteří o čtyři roky později dotlačili vládu Andreje Babiše, aby pro tento zákon hlasovala. KSČM tímto korkem podmínila svou podporu menšinové vládě ANO a ČSSD. Spolu s komunisty, s ANO a s ČSSD hlasovali ještě poslanci hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Proti komunistickému zákonu hlasovali ODS, Piráti, lidovci, TOP 09, STAN. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 se už během projednávání zákona pořádně rozzlobil.

„Celé dopoledne vedeme diskusi o komunistické krádeži, kterou nepochybně je tzv. ‚zdanění církevních restitucí‘. Nabývám dojmu, že hlavním motivem je projev antisemitismu. Zákonem utrpí i Federace židovských náboženských organizací a o to mnohým vládním poslancům jde především,“ vypálil Kalousek na sociální síti Twitter.

Svým příspěvkem vyvolal bohatou diskusi. Někteří spoluobčané mu dali za pravdu, když prohlásili, že komunistický „zloděj volá chyťte okradeného“, ale našli se i tací, kteří Kalouskovi vyčinili.

Dočetl se o sobě také, že sice dnes přesně popisuje realitu, ale prý je to půda, kterou připravil Kalousek svým politickým jednáním.

Poslední diskutér Kalouskovi zasadil ránu. Byl totiž toho názoru, že když už politik neví, co by měl použít jako zbraň proti svým oponentům, vytasí se s antisemitismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …