Nemáme zapotřebí pseudovolební program, říká Kalousek

31.03.2013 14:45

Ministra financí a místopředsedu strany TOP 09 Miroslava Kalouska blížící se parlamentní volby neznervózňují. Podle svých slov udělali jako vláda kus dobré práce a jeho strana TOP 09 se nebude unáhleně pouštět do žádných předvolebních slibů.

Nemáme zapotřebí pseudovolební program, říká Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek prochází sněmovnou

"Už před volbami 2010 jsme neslibovali, že to nebude bolet. A podobný program začínáme připravovat i pro povolební období," říká ministr v rozhovoru pro server Aktuálně.cz. Jeho strana TOP 09 podle jeho slov není na odpis a nebude tak zveřejňovat "pseudovolební" program do konce volebního roku, jako některé strany. Premiér Petr Nečas se v minulosti strefoval do TOP 09, kterou nazval "prázdnou schránkou", což ale přijde Kalouskovi směšné.

Podle něj by jeho strana našla svého novéha lídra lehce."V každém regionu je minimálně pět lidí, jejichž mravní a intelektuální úroveň může směle konkurovat komukoliv z vedení ODS. To říkám ze zdvořilosti vůči koaličnímu partnerovi, ale těm lidem z TOP 09 se omlouvám, protože chápu, že to může znít urážlivě," říká. Média ale podle něj chtějí psát hlavně o něm a předsedovi strany, Karlu Schwarzenbergovi. "Když nabídneme někoho jiného, nemají o rozhovor zájem. Takže se přizpůsobíme a rozhovor vám dáme, jako teď já vám. A v následující hodině uslyšíme, že nemáme nikoho jiného známého," stěžuje si místopředseda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…