Němci, dopadnete zle, s celou Evropou, zní z USA kvůli uprchlíkům. A využije toho...

15.09.2015 14:02

Editor internetového zpravodajského serveru The American interest Adam Garfinkle se podivuje nad iracionální přistěhovaleckou politikou Evropské unie. Poukazuje na to, že je řízena především Německem, které prý trpí ztrátou identity. Podle jeho názoru hrozí rozdělení EU na východní a západní část. Využít by toho potom mohl Vladimir Putin.

Němci, dopadnete zle, s celou Evropou, zní z USA kvůli uprchlíkům. A využije toho...
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

„Němci tvrdí, že mají problémy se svojí identitou. A také jej mají. Je to však především proto, že tomu sami věří. Poslední dny naprosto změnily to, jak sebe sama Němci vnímají: Nevíme přesně, kdo jsme, ale ať jsme kdokoli, jsme nyní lepšími lidmi, než jsme se báli, že bychom mohli být. Věřili jsme, že bychom se mohli změnit. Nyní jsme zjistili, že jsme se změnili. Země pod našima nohama se zdaleka nechvěje tolik, jako tomu bylo před měsícem,“ popisuje Garfinkle změny, kterých si při své nedávné návštěvě Německa povšiml. Konstatuje, že přístup Německa a Evropské unie přinese kontinentu agónii projevující se v oblasti sociálního státu, sebezničující multikulturní politice a bezpečnosti.

„Přiznám se, že vůbec nerozumím myšlení šéfa Evropské komise Junckera. Jak je možné udržet pomocí kvót uprchlíky třeba v Polsku, kde nechtějí být? Stejně se nakonec po pár dnech či měsících rozhodnou odjet vlakem do Berlína. Dokážou potom Němci při atmosféře, která tam nyní vládne, tyto uprchlíky poslat zpátky do východní Evropy?“ podivuje se Garfinkle s tím, že se vše vymklo jakékoli kontrole. „V Sýrii, Iráku, Libanonu či v Pákistánu vidí, že v Německu vítají všechny uprchlíky. Za rok či dva se jich může po Německu pohybovat klidně dalších pět milionů. Němci si myslí, že mohou pomoci jejich ekonomice. To však znamená, že vědí jen velmi málo o vzdělání v arabském světě. Jen velmi malá část bude schopna v Německu pracovat. Sociální systém Německa tak bude vážně narušen,“ píše Garfinkle.

Celý text v angličtině najdete ZDE

„Na německé levici je vše předem dané. Dokonce ale i kancléřka Angela Merkelová pevně věří tomu, že každý se musí stát multikulturalistou. Podle mého názoru je však mnohem morálnější respektovat odlišnost než usilovat o vymazání jakýkoli rozdílů mezi kulturami v rámci nesmyslné homogenizace lidstva, která je blízká elitám ovládajícím Evropskou unii. Lze se snad zbavit otravného nacionalismu tím, že se zbavíme samotných národů?“ zmiňuje Garfinkle a tvrdí, že iracionální přistěhovalecká politika EU diktovaná Německem bude mít dva základní politické dopady. „Evropská unie se rozdělí na východní a západní část. Mnohem více, než byla v důsledku ekonomické krize rozdělena Evropa na sever a jih. Za druhé tato krize naprosto změní politiku ve většina západních zemí,“ předpovídá Garfinkle.

„Byl bych velmi rád, kdybych se nakonec mýlil. Když ale vidíte, jakým doslova vyšinutým způsobem se v západní Evropě uvažuje, je těžké být optimistou. Pokud to nebudou schopni zastavit rozumní lidé, pokusí se o to lidé mnohem méně rozumní. A hádejte, kdo by právě tyto nerozumné a možná i ozbrojené lidi mohl podporovat? Ano, sám Vladimir Putin, jak už to ostatně v menší míře činí dnes. Ruský prezident by rád zničil Evropskou unii a vůbec vše, co s ní souvisí. Touha zničit EU je u něj skoro stejná, jako zničení NATO, kdyby toho mohl docílit. Mnoho evropských politických lídrů mu v dosažení tohoto cíle nevědomky pomáhá. Takže bychom mohli zanedlouho čelit jinému druhu bezpečnostního problému. To by již potom byl problém pro Evropany, stejně jako pro Američany,“ uzavírá Garfinkle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…