Němci dostali strach z nejistého světa a semkli se kolem matky národa. Zde jsou čísla, která to dokládají

10.06.2017 19:47

Popularita německý kancléřky Angely Merkelové opět stoupá. Jak informoval web rozhlasu Deutsche Welle, podle série průzkumů dosáhla začátkem tohoto měsíce více než 53procentní podpory. Naopak Martin Schulz podporu voličů prý ztrácí.

Němci dostali strach z nejistého světa a semkli se kolem matky národa. Zde jsou čísla, která to dokládají
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Jak píše server Echo24.cz, informoval web německého rozhlasu o výsledcích průzkumů, který si zadala německá veřejnoprávní televize ARD. Průzkumu se zúčastnilo 1500 lidí. Zatímco Merkelová posiluje, její politický protivník Martin Schulz body naopak ztrácí.

Podle serveru dosáhl šéf sociální demokracie a bývalý předseda Evropského parlamentu Martin Schulz v červnu 29 procent. „Od února jeho popularita klesá,“ píše server.

Karta se tak obrátila, neboť v únoru v průzkumu na otázku, zda by si lidé v Německu vybrali jeho nebo Merkelovou, pokud by měli na výběr z těchto dvou politiků, získal 50 procent Schulz.

Web německého rozhlasu vidí souvislost s tím co se děje například ohledně utužování tureckého režimu pod vládou prezidenta Erdogana, nebo třeba i ohledně DonaldaTrumpa. Podle médií se Němci v době nejistot zřejmě upínají ke svému lídrovi, v tomto případě k lídryni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…