Němci jednají o Řecku a nevěří mu

14.07.2015 8:50

Víc než polovina Němců podporuje záchranný program, na němž se dohodli představitelé Řecka a eurozóny. Vyplývá to z průzkumu společnosti Infratest, který zveřejnila německá televize ARD. Velká většina dotázaných ale pochybuje o ochotě Atén přijaté závazky splnit.

Němci jednají o Řecku a nevěří mu
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Další finanční pomoc Řecku podle průzkumu schvaluje 52 procent Němců, 44 procent ji odmítá. Slíbené reformy a škrty považuje 57 procent dotázaných za dostačující, 22 procent za nedostatečné a 13 za příliš přísné. Čtyři pětiny z tisícovky účastníků ankety ochotě Řecka reformy provést nevěří.

Navzdory značné skepsi vůči důvěryhodnosti řeckých vůdců si podle průzkumu dvě třetiny Němců přejí, aby Řecko v eurozóně zůstalo. Odchod žádá třetina dotázaných.

Německo se na poskytování půjček podlomené řecké ekonomice podílí z evropských zemí největší měrou. Kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že si není stoprocentně jista, zda německý parlament podpůrný program Řecku schválí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …