Němci mají strach, že teď to „bouchne“ u nich. Zvažují další krok proti vlně uprchlíků

04.04.2016 7:31

Německo se obává teroristických útoků. Poté, co k nim došlo v Paříži i v Bruselu, si myslí, že je na řadě. Píší to Novinky.cz.

Němci mají strach, že teď to „bouchne“ u nich. Zvažují další krok proti vlně uprchlíků
Foto: Twitter.com
Popisek: Teroristické útoky v Bruselu

Například v noci na čtvrtek probudil šéf Spolkového kriminálního úřadu Heiger Münch ministra vnitra Thomase de Maiziera. „Chlapci z monitorovací sekce zachytili něco, co musíte vidět,“ uvedl Münch. Na snímcích, které mu následně zaslal, byl Islámský stát, německé letiště Kolín nad Rýnem / Bonn či hořící úřad kancléřky Angely Merkelové v Berlíně. „Německo je bojiště. To, co zvládli tvoji bratři v Belgii, dokážeš také,“ píše se u snímků.

Původní text ZDE.

V Německu žije podle dostupných informací asi 1100 radikálů schopných použít násilí. Podle Müncha od roku 2000 zmařily bezpečnostní složky v Německu a ve Francii jedenáct pokusů muslimských radikálů. K terčům útoků měly patřit například vánoční trhy ve Štrasburku, vlaky mezi Kolínem nad Rýnem a Dortmundem či Židovské centrum v Berlíně. 

„Nemusí to však vyjít pokaždé. V některých případech sehrály své náhoda a neobratnost útočníků. Jindy rozhodla pravá informace v pravý čas následovaná několikaměsíčním vyšetřováním. Štěstí však jednoho dne vyprchá,“ uvedl k tomu Andy Neumann ze Svazu německých kriminalistů. 

Z rozhodnutí de Maiziera tak dochází k posílení spolkové policie, formuje se také nové protiteroristické komando.

A právě i z důvodů obav z teroristických útoků navrhl de Maiziere uzavřít podobnou dohodu o vracení uprchlíků, jakou má EU s Tureckem, i se severní Afrikou. „Pokud by lidé začali z tohoto směru znovu přicházet, budeme nuceni najít podobná řešení, k jakým jsme dospěli s Tureckem, a začít jednat rovněž se zeměmi severní Afriky,“ uvedl. Myšlenka je taková, že by mohla být zbudována přijímací centra pro navrácené uprchlíky výměnou za humanitární programy financované Evropskou unií.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…