Němci nejsou ovce, vůdkyně Angelo! Český výsměch Merkelové po volební katastrofě

05.09.2016 7:55

Nedělní zemské volby v Meklenbursku – Předním Pomořansku, v nichž vyhrála sociální demokracie před AfD, okomentoval europoslanec Jan Zahradil (ODS) i občanský aktivista Tomáš Peszynski. CDU německé kancléřky Angely Merkelové skončila až třetí.

Němci nejsou ovce, vůdkyně Angelo! Český výsměch Merkelové po volební katastrofě
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

„Tento výsledek se samozřejmě bude bagatelizovat. A to nejsem z těch, kdo považují nárůst AfD za dobrou zprávu pro ČR. Nicméně dnes je jasné, že německá politická scéna se změní,“ zmínil Zahradil s tím, že se změní i Německo. A s Německem se prý změní i Evropská unie.

„Všichni, kdo tady ‚dělají‘ Evropu, by s tím měli začít počítat a v předstihu se na to připravovat,“ dodává. Například by tak měli reálně rozpracovat jiný scénář, než je touto vládou vzývaná příslušnost k „tvrdému jádru“ Evropské unie. „To by ovšem ve Strakovce nesměl sedět Sobotka. A s ním lidé jako Špidla nebo Prouza,“ uzavřel Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Anketa

Andrej Babiš prý řekl: ,,To, co píší v novinách ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam." Vadí vám tento výrok?

4%
96%
hlasovalo: 7369 lidí

„Blahopřeji AfD. Pád Merkelové může zachránit naši civilizaci,“ uvedl k výsledkům voleb bývalý pražský primátor Jan Koukal. Podle něj jde jen o další potvrzení, že ne všichni obyvatelé Německa jsou poslušné ovce.

Místopředseda politického hnutí Pro Prahu Zbyněk Passer si do Merkelové také rýpl. „Merkelová si nestačí dovážet voliče dost rychle na to, aby se zuby nehty udržela u koryta. Naši němečtí sousedé mají právem dost exkomunistického neštěstí Evropy,“ uvedl.

„V oblasti bývalé NDR vyhrála volby prouprchlická sociální demokracie a ultrapravicová AfD porazila CDU o 2 %. Média to vydávají za pohřeb Angely Merkelové... Proč?“ zeptal se pro změnu aktivista Peszynski. 

Celý příspěvek Jana Zahradila:

Tento výsledek se samozřejmě bude bagatelizovat (a to nejsem z těch, kdo považují nárůst AfD za dobrou zprávu pro ČR). Nicméně dnes je jasné, že německá politická scéna se změní (i když to bude pár let trvat, setrvačnost je značná). S ní se změní i Němec ko (z našeho pohledu nikoliv nutně k lepšímu). A s Německem se změní i EU. Všichni, kdo tady "dělají" Evropu, by s tím měli začít počítat a v předstihu se na to připravovat. Jak? Například reálně rozpracovat jiný scénář, než je touto vládou vzývaná příslušnost k "tvrdému jádru" EU. To by ovšem ve Strakovce nesměl sedět Sobotka. A s ním lidé jako Špidla nebo Prouza.

Celý příspěvek Jana Koukala:

Blahopřeji AfD, pád Merklové může zachránit naší civilizaci. Další potvrzení , že ne všichni obyvatelé Německa jsou vůdkyni poslušné ovce.

Celý příspěvek Zbyňka Passera:

Merkelová si nestačí dovážet voliče dost rychle na to, aby se zuby nehty udržela u koryta. Naši němečtí sousedé mají právem dost exkomunistického neštěstí Evropy.

Celý příspěvek Tomáše Peszynského:

Toto je Německo...skládá s z těchto spolkových zemí.. v JEDNÉ z nich, v oblasti bývalé NDR vyhrála volby prouprchlická sociální demokracie a ultrparavicová AfD porazila CDU o 2%. Média to vydávají za pohřeb Angley Merkelové.. proč?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…