Němcová, Peake a Kočí v nejvyšší politice? Urážka žen, píše novinářka

11.08.2013 11:30

Novinářka a advokátka Jana Zwyrtek Hamplová na blogu Aktuálně.cz tvrdě zkritizovala řadu českých političek. Miroslavou Němcovou (ODS) počínaje a Karolínou Peake (LIDEM) konče. Když se na ně člověk podívá, má prý skoro chuť odebrat ženám volební právo.

Němcová, Peake a Kočí v nejvyšší politice? Urážka žen, píše novinářka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová a Karolína Peake

„Ženy v politice ano, nebo ne? Pokud se podíváte, co nám dámy předvádějí v těch nejvyšších patrech, máte chuť ženám odebrat i volební právo,“ píše novinářka. Karolína Peake prý místo mozkové aktivity ukazuje ve sněmovně holá záda, Kristýna Kočí je nezkušené mládě a s Kateřinou Klasnovou je to bída a utrpení, i když škod zatím ve vrcholné politice napáchala nejméně.

Miroslava Němcová se těší dobré pověsti, ale přihlížela dění v ODS, což podle Hamplové nehovoří v její prospěch. „A chtít být premiérkou jako nouzové řešení je v podstatě urážka ženského pokolení v politice,“ rozčiluje se Hamplová.

Na komunální úrovni přitom v české politice působí celá řada žen, které by mohly zlepšit obraz dnešních žen ve sněmovně. Najdeme je ve více stranách. Jsou prý rozumné, neukazují holá záda a především, svou práci podle Hamplové umí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…