Němcová podporuje novou specialitu pro Poslaneckou sněmovnu. Budete koukat

19.08.2013 12:53

Ministerstvo vnitra chystá v rámci úsporných opatření propouštění tisíců policistů. Jednou z možností, jak ušetřit, je vytvoření samostatné parlamentní stráže, která bude stát mimo struktury policie. Takový nápad se líbí i předsedkyni sněmovny Miroslavě Němcové, píše časopis Týden.

Němcová podporuje novou specialitu pro Poslaneckou sněmovnu. Budete koukat
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předsedkyně sněmovny a místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová v Otázkách Václava Moravce

Návrhy úsporných opatření připravila poradní komise ministra vnitra. Tu vedl bývalý policejní prezident Oldřich Tomášek. „Na jeho základě byla v loňském roce zpracována nová struktura v rámci celé policie,“ sdělil mluvčí ministerstva Pavel Novák. Podle časopisu Týden hrozí privatizace policie.

Poslance by hlídala parlamentní stráž

V plánu je totiž zřízení parlamentní stráže, která by nahradila policisty. „U ochranné služby je nutné znovu posoudit možnost zřízení parlamentní stráže, kdy by Poslaneckou sněmovnu a Senát nestřežila represivní složka státu,“ uvádí se v Závěrečné zprávě poradní komise ministra vnitra k hledání systémových úspor v Policii ČR.

Takový nápad se některým poslancům zamlouvá. „Ano, jsem pro zřízení parlamentní stráže. Mluvili jsme o tom několikrát na schůzích vedení obou komor, s předsedy poslaneckých klubů jsme to zmiňovali naposledy před třemi týdny. Souhlasili také,“ prozradila předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…