Němec, Turek, Libanonec? Pravda o vraždě hasiče. A drsná slova po ní

09.12.2019 10:31

Mladíci umlátili v bavorském Augsburgu hasiče. Stalo se tak, když odcházel z vánočních trhů a požádal skupinu hlučných mladíků o ztišení. „První dvojici podezřelých ve věku 17 let, kteří pocházejí z migrantských rodin, úřady dopadly po rozsáhlé pátrací akci v neděli odpoledne, další čtyři členy zadržely v neděli večer,“ napsalo Echo.

Němec, Turek, Libanonec? Pravda o vraždě hasiče. A drsná slova po ní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

V bavorském městě Augsburg v pátek 6. 12. večer došlo k vraždě hasiče. V České republice o tom informovalo Echo24. Zemřelému hasiči bylo 49 let a byl ubit sedmi mladíky, z nichž by někteří měli mít více státních příslušností. Německá policie však již šest mladíků zatkla. „První dvojici podezřelých ve věku 17 let, kteří pocházejí z migrantských rodin, úřady dopadly po rozsáhlé pátrací akci v neděli odpoledne, další čtyři členy zadržely v neděli večer,“ napsalo Echo.

Celý článek ZDE

Anketa

Je dobře, že Milion chvilek na zítřek (10.12.) svolal další demonstraci proti Babišovi?

6%
94%
hlasovalo: 16713 lidí

Případ šokoval obyvatele přilehlého okolí. „Opravdu znepokojilo, že v Augsburgu byl zabit mírumilovný občan, zkrátka ho ubili k smrti,“ pověděl německý ministr vnitra Horst Seehofer v televizním rozhovoru. Hasičovi se stalo osudným, když šel se svou manželkou a ještě jedním manželským párem z vánočních trhů a přitom narazil na skupinu sedmi mladíků. Dle policie došlo k roztržce mezi manželským párem a mladíky. Jeden z nich v roztržce udeřil hasiče do hlavy. Zasažený hasič se skácel k zemi a na místě zemřel. „Druhý, 50letý muž, si z konfrontace odnesl vážné zranění v obličeji,“ informovalo Echo.

Podle údajů z německého deníku Bild mladíci řvali, když se obě skupiny potkaly. Mladíci byli dvojicí mužů požádaní, aby se ztišili, ti však neposlechli a po opětovném napomenutí, napadli oba muže. Pachatelé poté měli utéct k vlakovému nádraží.

Díky záběrům bezpečnostních kamer, bylo možné odhalit identitu dvou možných pachatelů. Policie je vypátrala v neděli dopoledne. „Oba mladíci se podle úřadů narodili v Augsburgu, možný vrah má ale ‚vícero státních příslušností‘, zatímco jeho komplic je občanem nespecifikované jihoevropské země,“ informoval server. Deník Bild informoval, že hlavní podezřelý má německé, turecké a libanonské občanství, zatímco jeho komplic má prý občanství italské. Bližší informace nyní k dispozici nejsou.

Požární sbor se rozloučil se svým bývalým kolegou na místě vraždy. Na místě tragédie se sešla více jak stovka členů hasičského sboru. „Chtěli se s ním rozloučit na místě, kde byl zabit,“ uvedli. „Smutek mi tíží srdce. Augsburg se stal dějištěm prudkého násilného činu,“ uvedl na sociálních sítích starosta Augsburgu Kurt Gribl.

Událost na svém facebooku nasdílel exhejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek s komentářem: „Parta nezletilých imigrantů zavraždila v Německu hasiče přímo na ulici před jeho ženou a přáteli. Důvod? Vyzval je, aby nebyli tolik hluční... Upřímnou soustrast pozůstalým a rozum nám všem místo novodobé svazácké agitace některých... Doufám, že na pohřeb přijede kancléřka Merkelová a osobně se omluví za svoje ‚zvládneme to‘. Nezvládají to, stojí to lidské životy nejen v Německu, Evropa už nikdy nebude taková jako před první migrační krizí... Je to zkouška, jestli vůbec naše kultura a společnost obstojí a ochrání naše vlastní hodnoty budované v Evropě téměř dvě tisíciletí.“

Anketa

Měl by Andrej Babiš kvůli auditu EU odstoupit?

10%
90%
hlasovalo: 30442 lidí

O události se rozepsal i politolog a dříve mentor Realistů Petr Robejšek. „Na místě činu jsou kvůli rostoucímu počtu násilností již skoro rok instalovány tucty videokamer. Bezpečnostní orgány sice měly prakticky okamžitě k dispozici videozáznamy z místa činu, ale přesto policie oznámila, že kvůli ‚vyšetřovací taktice neoznámí podrobnosti o pachatelích‘. V tomto tajuplném duchu informovala také německá média. Zaujal mě Bild-Zeitung, který mluví o tom, že se na místě činu dnes dopoledne ke smuteční tryzně sešli místní hasiči, k nimž oba napadení patřili. Podtitulek zněl: ‚Sešli se v hlubokém smutku nad svým zemřelým kamarádem‘. Takže ten člověk nebyl zabit, ale jenom zemřel. To je obvyklé neobratné mlžení, typické proto, jak média o podobných zločinech informují,“ uvedl.

„Hlavní pachatel je prý narozen v Augsburgu, ale má vedle německé ještě další státní příslušnosti. Druhý zatčený má jihoevropskou státní příslušnost. Takto ‚rafinovaně‘se úřední místa a média snaží uhýbat, aby nemusela vyslovit to, co občany stejně napadlo již v sobotu ráno. Ale politici a média se zřejmě opravdu domnívají, že komunikace ‚po kapkách‘ domácí obyvatele uklidní,“ dodal k tomu.

Mediální analytik Štěpán Kotrba uvedl, zda se sluníčka již semkla. A poté poukázal na „nadšenou importérku nezletilců Michaelu Šojdrovou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…