Němec, který najel autem do cizinců: Nezaměstnaný, psychicky nemocný a chtěl prý zabránit teroristickému útoku

03.01.2019 21:21

Psychicky nemocný Němec, který během silvestrovské noci ve městech Bottrop a Essen útočil svým autem na cizince a zranil osm lidí převážně ze Sýrie a Afghánistánu včetně dvou dětí ve věku čtyř a deseti let, uvedl, že tím chtěl podle svých slov zabránit možným teroristickým útokům ze strany syrských nebo afghánských přistěhovalců. Podle listu Kölner Stadt-Anzeiger to řekl policistům při výslechu, uvedla ČTK.

Němec, který najel autem do cizinců: Nezaměstnaný, psychicky nemocný a chtěl prý zabránit teroristickému útoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá policie

Kromě zraněných osmi lidí včetně dětí byla kvůli jednomu z útoků padesátiletého Němce Andrease N., který dosud nebyl trestaný a trpí schizofrenií, dočasně v ohrožení života šestačtyřicetiletá žena ze Sýrie.

O svém činu prý útočník mluvil jako o „uklízení“ a ve své výpovědi cizince vulgárně označoval za problém. „Ten muž měl jasný úmysl zabíjet cizince,“ uvedl Herbert Reul, ministr vnitra nejlidnatější německé spolkové země Severního Porýní-Vestfálska.

Kromě toho si Andreas N. stěžoval, že marně hledá práci a musí žít ze sociální podpory. Nelíbí se mu, že přistěhovalci podle něj pobírají stejné dávky, aniž pro to kdy co dělají.

Nyní je muž pocházející z Essenu ve vyšetřovací vazbě a státní zastupitelství chce, aby kvůli psychickému onemocnění odborník posoudil jeho příčetnost. Pokud se ukáže, že byl v době činu nepříčetný, bude převezen do psychiatrické léčebny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…