Němeček co nejdříve začne připravovat návrh na zrušení poplatků, Hegerovi se to nelíbí

27.04.2014 21:39

Už příští týden chystá ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček z ČSSD začít s přípravou konečné verze návrhu zákona o zrušení dalších poplatků, konkrétně platby u lékaře a za recept na léky. Informuje o tom Český rozhlas.

Němeček co nejdříve začne připravovat návrh na zrušení poplatků, Hegerovi se to nelíbí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Od ledna příštího roku tak zůstane v platnosti pouze devadesátikorunová platba za ošetření na pohotovosti. Ministr nicméně lékaře ujišťuje, že se nemusí bát ztráty finančních prostředků.

„Předpokládám, že se to bude řešit v rámci úhradové vyhlášky platbou za takzvaný signální kód. Pokaždé, když pacient přijde do ambulance, tak je tento kód vykázán a bude pak zaplacen ve výši oněch třiceti korun,“ uvedl Němeček pro Český rozhlas.

Heger: Je ohrožen rozpočet zdravotního pojištění

Bývalý ministr zdravotnictví a poslanec Leoš Heger z TOP 09 ale upozorňuje, že zrušení poplatků může zkomplikovat situaci pojišťovnám. „Je ohrožen rozpočet všeobecného zdravotního pojištění, buď budou mít pojišťovny deficit, nebo se musí peníze přidat ze státního rozpočtu,“ myslí si.

Poslanci se také budou zabývat zákonem, který zvýší odvody za státní pojištěnce. Do rezortu zdravotnictví by se tak měly v letošním roce dostat asi dvě miliardy korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…